20 / 04 / 2024

Lamprecht: Avrasya Tüneli harika bir iş!

Lamprecht: Avrasya Tüneli harika bir iş!

Casper’ın CEO’su Lamprecht, ''Avrasya Tüneli harika bir iş. Orada arkeolojik kalıntı bulunduğunda onları araştırdığınızı gazetelerden takip ediyordum, bence harika bir iş'' dedi. 



Sabah Gazetesi köşe yazarı Sinan Özedincik, Casper’ın CEO’su Lamprecht ile Taksim Tarlabaşı 360 Projesi'nde buluşup, sektörü ve ekonomiyi değerlendirdi. 


Dünyada böyle harika projeler görmedim

Casper’ın CEO’su Lamprecht, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve  Marmaray  gibi projelerin hepsini kullandığını belirterek, “Dünyanın neresinde böyle tüneller var. Harika bir iş” dedi.

Dünyada en hızlı gelişen sektör bilişim... Son 30 yıldır sektörde inanılmaz bir değişim yaşanıyor. Türkiye'de de durum pek farklı değil. Bu hafta bilişim sektörünün önemli oyuncularından biri olan Casper'in 10 yıllık CEO'su Charlotte Anne Lamprecht konuğumuz. Lamprecht ile Taksim Tarlabaşı 360 Projesi'nde buluşup, sektörü ve ekonomiyi konuştuk.

ÇEVREMDEKİ HERKES TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYOR

 Türkiye'de yaşamı nasıl tanımlarsınız? 

İstanbul çok kalabalık, bir anlamda kaynayan kazan gibi... Enerjin varsa o kaosa giriyorsun, yoksa pazar öğlen ikiye kadar uyuyorsun. Çok güzel bir şehir. 10 yıl önce buraya yerleştim. Patronlarımdan biri 'tebrikler' dedi, diğeri de hâlâ Türkçe öğrenemediğimi belirtti. Çevre değişiyor, etraf değişiyor, giysiler değişiyor, restoranlar değişiyor. 


Türkiye ve İstanbul'da neler yapmayı seviyorsunuz? 

En sevdiğim şeylerden biri günde 13-14 kilometre yürümek. Metroya, metrobüse, tramvaya binmek, vapurda çay içmek... Bazen Ataşehir'den metro istasyonuna yürüyorum. Otobüse biniyorum. Vapurla karşıya geçip çay içiyorum. İstanbul yürüyerek çok güzel bir şehir... 


İstanbul dışında en çok nereyi seviyorsunuz? 

Ayvalık, Cunda, Eceabat, Antalya çok güzel. Kaş harika... Ben küçük kasabaları daha çok seviyorum. Avrasya'yı da Marmaray'ı da kullandım, havalimanını heyecanla bekliyorum


Avrasya ve Marmaray'ı kullandınız mı? 

Yaptığınız bütün yolları, tünelleri kullandım. Üçüncü köprü, dünyada gördüğüm en güzel, en modern ve en büyülü köprü. Mimarisi ve mühendisliğinden dolayı... Avrasya Tüneli harika bir iş. Orada arkeolojik kalıntı bulunduğunda onları araştırdığınızı gazetelerden takip ediyordum, bence harika bir iş. Dünyanın neresinde böyle tüneller var. 


Üçüncü Havaalanı'yla ilgili neler söylersiniz? 

Ben üçüncü köprüden oraya çok rahat bir şekilde ulaşabileceğim. İntel ve Amerika geçmişi olan birisi olduğum için bir şeye baktığımda arka planında, tasarımında neler var onları inceliyorum. İşin kalitesine çok büyük saygı duyuyorum. Üçüncü Havalimanı takip edebildiğim kadarıyla çok kaliteli ve özel bir proje olacak. Ben kullanmak için heyecanla bekliyorum. Osmangazi Köprüsü de çok güzel. Müthiş bir proje. Türkiye bu projeler ile uçtu.
 


Geri Dön