28 / 03 / 2024

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

"Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliğinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'ya yeni bir lojistik merkezi inşası için çalışmalara başlandığını dile getirdi. 



Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) açıklamasına göre, derneğin düzenlediği "Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliği başladı. 

NTV'de yer alan habere göre; burada konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, EVSİD'in 2014’ten bu yana ihracat için dünyanın dört bir yanında başarılı adımlar attığını belirterek, "Latin Amerika hemen her sektörde hedeflerimizi yüksek tuttuğumuz bir pazar. Bölgeye yıllık ihracatımız 3 milyar doları aşmış durumda. Bölgeye ihracatımızın toplam ihracatımızdaki payı da yüzde 2 seviyelerinde" bilgilerini aktardı. 

Rakamların genel ticaret açısından çok tatmin edici bir boyutta olmadığını aktaran Gülle, 5,7 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ve 646 milyonluk nüfusa sahip olan bu geniş bölgede çok daha fazlasının yapılabileceğini dile getirdi. 

 Latin Amerika ya lojistik merkezi inşa edilecek!

Gülle konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  

"İhracat ailesinin saha neferleri olarak bizler de heyetlerimizde Güney Amerika’ya öncelik veriyoruz. Geride bıraktığımız yılı 2,5 milyar dolar ihracatla kapatan ev ve mutfak eşyaları sektörünün 2015- 2020 yılları arasında ihracatını yüzde 14 oranında artırdığını görüyoruz. Yine ocak ayında ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatı yüzde 12,4 artarak 222 milyon dolar olarak gerçekleşti. Latin Amerika ülkelerine ise 2015- 2020 döneminde ihracattaki artış oranı yüzde 61 seviyesinde. Bu başarıyı sürdürülebilir kılmak ve daha da geliştirmek adına ihracata yönelik tüm organizasyonlar ve etkinlikler son derece önemli.

EVSİD Başkanı Burak ÖnderEVSİD Başkanı Burak Önder

Bugün sektörümüz küresel ölçekte 7’nci büyük ihracatçı konumunda. İnşallah yakın zamanda ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatında ülkemizin adını dünyada ilk 5 ülke arasına sokacağız.

Bu noktada etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen başkanımız sayın Burak Önder’e ve onun nezdindeki bütün dernek çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum."

AMERİKA'DA 3, AFRİKA’DA İSE 1 TANE LOJİSTİK MERKEZİ AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Gülle, lojistik merkezlerinin yeni dünya düzeninde ihracat adına büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Geçen yılın son aylarına doğru özellikle lojistik ve lojistik merkezleri doğrultusunda bir kanun çıktı. Bu kanun çerçevesinde şu anda Amerika’da 3, Afrika’da ise 1 tane lojistik merkezi açma çalışmalarının bürokratik iş süreçlerini yönetiyoruz. Bu kadar yoğunlukla bu kadar potansiyelle çok büyük hedefler koyduğumuz Latin Amerika’da da mutlaka bir lojistik merkezi oluşturmamız gerektiği kanaatindeyim. Malımızı herkesten önce söz konusu pazarda bulundurmamızın ve oradan dağıtımını yapmamızın son derece gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

İnşaat malzemeleri sektörüne büyük iş düşüyor! 


Geri Dön