25 / 04 / 2024

Levent'te ofislerin metrekaresi 15 bin dolara ulaştı!

Levent'te ofislerin metrekaresi 15 bin dolara ulaştı!

Levent İstanbul'da ofis kullanıcılarının en çok talep ettiği, prestij göstergesi haline geldi. Büyükdere aksında ofislerin metrekare birim fiyatları 15 bin doları buldu. Ulaşım çeşitliliği bölgeyi öne çıkaran en önemli etken oldu.



İstanbul'da ofis kullanıcılarının en çok talep ettiği, prestij göstergesi haline gelen Levent Büyükdere aksında metrekare birim fiyatları 15 bin doları buldu. Ulaşım çeşitliliği bölgeyi öne çıkaran en önemli etken oldu.


A SINIFI OFİSTE ARZ FAZLASINA DİKKAT 

Makbule Yönel Maya, Levent'teki ofis stok durumuna bakıldığında bölgedeki ofis stokunun son 1 yılda yaklaşık 100 bin metrekareye çıktığını söyledi. Maya, "Boşluk oranlarına bakıldığında ise A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranlarının artan stok nedeniyle önceki yıllara göre artma eğiliminde olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 


Türkiye'deki ofis piyasasının kalbinin attığı bölge olarak öne çıkan Levent - Büyükdere hattında metrekare birim fiyatları 15 bin dolara dayandı. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Levent Büyükdere Caddesi'nin merkezi iş alanı (MÎA) bakımından İstanbul'un en hareketli yeri olduğuna dikkat çekti. Maya, "Bugün Esentepe ile başlayıp Maslak ile biten aks ulaşım akslarının çeşitlilik olarak en fazla alternatifi barındırması nedeniyle merkezi durumunu koruyor. Bölge banka genel müdürlüklerinin, uluslararası büyük firmaların, hizmet sektörü oyuncularının öncelikli tercihi. Bu aksta yer almak aslında bir prestij göstergesi haline geldi. Ödenen kira ve satış bedelleri de bu prestijin yansıması" diye konuştu. 


BÖLGEDE BOŞ ARSA KALMADI 

Büyükdere aksı olarak tanımlanan bölgede boş arsadan bahsetmenin mümkün olmadığını belirten Maya, sözlerine şöyle devam etti: "Hasılat paylaşım sözleşmelerinden ve toplanan binalardan yaptığımız analizlere göre arsanın bölgedeki ana caddeye göre konumu, imar durumu ve yapılaşma koşulları, terklerinin yapılmış olması, ulaşım ve altyapı olanaklarının mevcut olması gibi özellikleri dikkate alınarak fiyatlar metrekaresi 10 bin ile 15 bin dolar aralığında seyrediyor. Hatta ek kazanımları olan bazı yatırımlarda bu birim fiyatların daha yüksek seyretmesi bile olası oluyor."


Habertürk


Geri Dön