26 / 04 / 2024

Limak Vakfı'nın TMK projesine Avrupa'dan 5 ödül!

Limak Vakfı'nın TMK projesine Avrupa'dan 5 ödül!

Limak Vakfı tarafından inşaat bölümünde okuyan kız öğrencilerin burs imkanı alabilmesi için başlatılan TMK projesi Avrupa'dan 5 ödül aldı.



2015 yılında hayata geçirilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Limak Vakfı ile paydaş olduğu TMK, Avrupa'dan 5 ödül aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, lise ve üniversitede okuyan kız öğrencilere yönelik hazırlanan iki ayrı proje Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK), “Yılın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı-Avrupa”, "Yılın En İyi İletişim ve Halkla İlişkiler Kampanyası - Kamu Hizmeti” ve “Yılın En İyi İletişim ve Halkla İlişkiler Kampanyası - Küresel Sorunlar” kategorilerinde gümüş Stevie ile ödüllendirildi.

Hazırlanan proje, üniversitelere yönelik olarak, devlet üniversitelerinin elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makine, bilgisayar ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs, mentorluk, staj imkanı ile mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik eğitimlere ve İngilizce dil eğitimine katılım hakkı ve mezun olduktan sonra da ihtiyaçlar çerçevesinde Limak ve diğer kuruluşlarda istihdam gibi olanaklar sağlıyor.

Proje kapsamında mezun olan öğrenciler, Limak ve diğer şirketlerdeki projelerde iş hayatına başlıyor. 


Geri Dön