19 / 03 / 2024

Limak'tan Üsküp'e 250 milyon euroluk karma proje!

Limak'tan Üsküp'e 250 milyon euroluk karma proje!

Limak Yatırım, Üsküp'te hayata geçirdiği ‘Diamond of Skopje’ projesi için 250 milyon Euro yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şehrin ilk karma kullanımlı projesi olacak projede satışa sunulan konutların amorti süresi 13-14 yıl olarak açıklandı.



Limak Yatırım, Makedonya'nın başkenti Üsküp’te, ana meydanın kesişim noktasında bulunan ‘Diamond of Skopje’ projesinde inşaat çalışmalarına başladı. Limak Yatırım’ın ilk gayrimenkul projesi aynı zamanda şehrin de ilk karma kullanımlı gayrimenkul yatırımı olma özelliği taşıyan proje 250 milyon euroluk yatırımla hayata geçiriliyor. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; satışa sunulan konutların amorti süresi 13-14 yıl olarak açıklandı. 

ÜSKÜP'ÜN PIRLANTASI

Şehrin merkezine yakın konumda bulunan ‘Diamond of Skopje’ projesi, otel, alışveriş merkezi, ofis alanları ve konutlardan meydana geliyor. Projede otelin bu yıl sonunda konut ve alışveriş merkezinin 2021’de tamamlanması hedefleniyor. Limak Makedonya Ülke Direktörü Kurthan Apaydın, projenin 142 odalı bir otel, 4 blokta 772 konut, 24 home ofis, 12 bin metrekarelik ofis alanı, 45 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunduğunu açıkladı. 

Apaydın, “325 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, tarihi Üsküp Müzesi’nin çevresini ve cephesini de restore edecek” dedi. Şehir merkezine bir sokakla bağlanan projenin konumu ile iddialı olduğunu belirten Apaydın, projenin Üsküp’ün gerçek anlamda da bir yüzük taşı olacağını söyledi. Apaydın, “Proje, şehrin tarihi ile modern yüzünü yeniden yorumlayarak yeni bir çekim merkezi yaratacak. 800 metre uzunluğundaki alışveriş caddesi ve ‘Yerel Lezzetler Sokağı’ en ilgi çeken bölümlerinden biri olacak” diye konuştu.

Limak tan Üsküp e 250 milyon euroluk karma proje! 

13 YILDA AMORTİ EDİYOR

Projeye Üsküp’te yaşayanların yanı sıra Avrupa’dan ve Türkiye’den de yatırımcıların da ilgili olduğunu söyleyen Apaydın, şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikli piyasamız Makedonya. Fiyat politikası da Makedonya’ya göre oluşturuldu. Ortalama metrekare fiyatı net 1400 Euro. Fiyatlarımız 62 bin Euro’dan başlıyor. Satışlar net metrekare üzerinden yapılıyor. 1+1’lerimizin ortalama kira gelirinin aylık 400 Euro olmasını bekliyoruz. Böylece yatırımın geri dönüşü 13-14 yıl olacak. Yatırımın amorti süresi Türkiye’ye kıyasla çok daha geride” diye konuştu. Projenin şehirde ses getirdiğini belirten Apaydın, yeni gayrimenkul projeleri için de tekliflerin geldiğini ekledi.

Limak Yatırım Gayrimenkul İcra Kurulu Üyesi Alper Cömert, Diamond of Skopje’nin ülkenin ekonomisine katkı sunacağına dikkat çekti ve “Projenin alışveriş caddesine hem Türkiye’den hem Avrupa’dan markalar gelecek. Projenin alışveriş caddesine aylık 1 milyon ziyaretçi gelirse müze de bundan faydalanacak. Böylece turizm faaliyetlerine de altyapı sağlayacağız.”

PROJENİN ALTINA TÜNEL YAPACAK

Proje kapsamında 800 metrelik Makedonya Bulvarı’nın tünel olarak yeraltına alınacak. Limak’ın üstlendiği tünel ile ilgili inşaat süreci ise 18 ay devam edecek. 6 şeritli tünelden hem araçlar faydalanacak hem de hafif raylı sistem kurulacak.


Geri Dön