24 / 04 / 2024

Lokman Çağırıcı: Kentsel dönüşüm fırsattır!

Lokman Çağırıcı: Kentsel dönüşüm fırsattır!

Kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıklı olmayan binalarını yenilemek, otoparklı ve bahçeli yenilenmiş bina sahibi olmak isteyen Göztepe Mahallesi sakinleri Halk Sarayı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterdi.




Bağcılar'da "Kentsel Dönüşüm Projesi"ne ilgi her geçen gün artıyor. Proje kapsamında depreme dayanıklı olmayan binalarını yenilemek, otoparklı ve bahçeli yenilenmiş bina sahibi olmak isteyen Göztepe Mahallesi sakinleri Halk Sarayı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösterdi.


Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Projesi" toplantısında Göztepe Mahallesi sakinleriyle biraraya gelen Başkan Çağırıcı, birçok ilçe belediyesinin kentsel dönüşüm çalışmasını yaptığını belirtti. Bağcılar Belediyesi olarak altyapı planlama çalışması yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, amaçlarının projeyi emin adımlarla yürütmek olduğunu söyledi. Çalışmanın usul ve esasları yerine getirilmeden başlanan projelerin yarım kaldığını anlatan Çağırıcı, şunları söyledi:


"Mevcudun tespitini yapıyoruz. Mevcutta kimin ne kadar yeri varsa bunları kayıt altına alıyoruz. Kimin elinde neyi varsa hak sahiplerini kayıt altına almak istiyoruz. Hiç kimse mağdur olmayacak. Kimin neyi görülüyorsa o kayıt altına alınacak. Mevcut haliyle tespit yapacağız. Mümkün olduğunda yeni binalar korunacak. Korunamayan binalarda, 'bu bölgede ne şartlarda olursa olsun, herkes olduğu yerde daire sahibi olacak. Birinci olmazsa olmaz şartım bu. O bölgenin çilesini çeken insan o bölgede oturmaya hak kazanacak."


'Bu bir fırsattır ne alırsak kar ederiz', düşüncesi yerine 'bu bir fırsattır kentsel dönüşümde binalarımızı nasıl yenileriz', düşüncesinde olunması gerektiğini ifade eden Çağırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bu mahallede 37 yılımız geçti. Allah bize sizlere hizmet etmeyi nasip etmiş. Sizinle ilgili çalışmalar sizin lehinize olacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Sizin neşeniz bizim mutluluk kaynağımız oluyor. Sizin Allah razı olsun demenizden daha güzel bir şey olabilir mi?" - 


İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön