29 / 03 / 2024

Lokman Ertürk: Kazan, sanayi merkezi olma yolunda!

Lokman Ertürk: Kazan, sanayi merkezi olma yolunda!

Ankara Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Barış Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri Kazan Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Lokman Ertürk ve Başkan Yardımcılarının hazır bulunduğu ziyarette Kazan'a yapılacak yatırımlar değerlendirildi.



Belediyenin yaklaşık 6 milyar dolarlık savunma sanayi projesini işadamlarına anlatan Ertürk, projenin Mart ayında hayata geçeceğini kaydetti. Ertürk, "Projenin her şeyi hazır. Yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlayacak. Kazan, Türkiye'nin ikinci büyük projesiyle dev bir yatırıma imza atacak" diye konuştu. 


TERMALE BÜYÜK YATIRIMLAR 

Kazan'ın termal yatırımlarla Ankara'da merkeze en yakın termal suyun bulunduğu ilçe olacağını belirten Ertürk, "Çok büyük tesisler, 5 yıldızlı oteller, tatil köyleri konusunda görüştüğümüz gruplar var. Termal turizmin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Ankara'nın memur kenti olmaktan çıktığını belirten Ertürk, "Sanayinin geldiği konumda bizim bölgemiz bunun için bulunmaz bir fırsat oldu. Önümüzdeki günlerde Gazi Üniversitesi'nin kampüsünün Kazan'a gelmesi ile ilgili büyük bir yatırım yapıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla ihaleye çıkıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl, Kazan nüfusunun 100 binleri aştığı ve ilçemizin Ankara'yla birleştiği, yatırımcının da hep kazandığı bir süreç olacak" dedi. 


ASİAD Başkanı Barış Aydın ise, "Ülkemizin 100. yıl hedeflerine ulaşabilmesi için özellikle katma değeri yüksek sanayi yatırımlarında Kazan bölgesi ön plana çıkmış durumda" dedi. Bölge için yaklaşık 4 milyar dolarlık bir yatırımın planlandığına ve bu yatırımları özel sektör temsilcilerinin yapacağına dikkat çeken Aydın, "Türkiye'deki bütün sanayici iş adamlarının Kazan'daki yatırımları göz önünde bulundurmalarını öneriyoruz" diye konuştu. 


Habertürk Ankara


Geri Dön