26 / 04 / 2024

Lütfü Savaş kimdir?

Lütfü Savaş kimdir?

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanlığı görevine ne zaman seçildi? Lütfü Savaş bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Lütfü Savaş...



Lütfü Savaş kimdir?

Doç. Dr. Lütfü Savaş 23.03.1965 tarihinde Antakya’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Antakya’da tamamladı. 1984 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi Doç. Dr. Lütfü Savaş aynı üniversiteden 1990 yılında "tıp doktoru” ünvanı alarak başarıyla mezun oldu. 

 

1990-1995 yılları arasında Kayseri-Develi ve Balıkesir-Burhaniye ilçelerinde pratisyen hekimlik yaptı. 1996 yılında İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigortalar Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde uzmanlık eğitimine başladı. 2000 yılında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi  Adana  Eğitim ve Araştırma Hastanesine öğretim üyesi olarak girdi. Fakülte hastanesinin kuruluş aşamasında önemli katkılar sağladı. 

 

2002 yılında deneyimlerini Hatay halkı ile paylaşmak üzere sevdalısı olduğu memleketine döndü. Mustafa Kemal Üniversitesi’ne donanımlı bir tıp fakültesi kazandırmak amacıyla fakültenin kuruluşunda önemli görevlerde bulundu. Aynı tarihlerde Araştırma Hastanesi’nde Kurucu Başhekim Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü. 2007 yılında Doçentlik ünvanını alan Doç. Dr. Lütfü Savaş Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin aktifleşerek eğitime başlamasında öncü isimlerden biri oldu.

 

Hatay ve Hatay halkına hizmet etmeyi misyon edinen Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2009 yılındaki yerel seçimlerde Antakya Belediye Başkan adayı olarak üniversitedeki görevinden ayrıldı. Doç. Dr. Lütfü Savaş, 29 Mart 2009 tarihinde kazandığı belediye başkanlığı görevinde kenti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak hedefiyle ilklere imza atan başarılı hizmetlerini sürdürmektedir. Medeniyetler şehri Antakya’da gerek altyapı çalışmalarını, gerekse tarihi dokudaki restorasyon çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütmektedir. 

 

Kent halkının sosyal ihtiyaçlarına cevap veren semt pazarı ve sosyal tesisler bu çerçevede örneklendirilebilecek hizmetler arasındadır. Doç. Dr. Lütfü Savaş eğitim, sanat, kültür ve spor alanlarında da ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı hizmetleri sebebiyle yedi kez yılın başkanı ödülü almıştır. 

 

Uluslar arası platformda ARLEM (Avrupa Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi) Ecoter (Ekonomik Sosyal ve Bölgesel İlişkiler) Komisyonu’nun Eşbaşkanı olan Doç. Dr. Lütfü Savaş aynı zamanda UCLG Akdeniz Bölgesi Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

 

Evli ve iki çocuk babası olan Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi de kendisi gibi Tıp Fakültesinde öğretim üyesidir.

 

Lütfü Savaş'ın 2019 yerel seçimlerinde CHP'den yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.

 

Antakya'ya yeni meteoroloji binası yapılıyor!

 


Geri Dön