19 / 04 / 2024

Lütfü Savaş kim

Lütfü Savaş kim

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanlığı görevine ne zaman seçildi? Lütfü Savaş bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? İşte Lütfü Savaş...

Hatay Haraparası'nda kentsel dönüşüm başlayacak!

Haberürk yazarı Esra Boğazlıyan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile röportaj gerçekleştirdi. Savaş, ''Haraparası Mahallesi’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız'' diye konuştu.

Hatay'da 4 yeni proje hayata geçecek!

Suriye savaşından en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle MIPIM'deydi. Cumhuriyet Gazetesi Ceren Kumbasar Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la projelerini ve Hatay'ı konuştu.

Hatay'daki yatırım fırsatları Cannes'da anlatılacak!

Yatırımcı çekmek için Fransa'daki MIPIM Gayrimenkul fuarına katılacaklarını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Biz Suriye değiliz, Hatay'ız. Bölgede kriz yaşandığı için yatırım maliyetlerindeki düşüş yüzde 50'yi bulabilir" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları Hatay için önem taşıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm başlığı altında İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye genelinden belediye başkanlarının davet edildiği ulusal kongreye katıldı.

Lütfü Savaş: Hatay için büyük dönüşüm projelerimiz hazır!

Hatay’ın çok büyük zenginlikleri ve tarihi alanları bulunuyor. Dünyanın en büyük 2'nci sahili, Samandağı, dünyanın ilk limanı ve yine dünyanın en büyük müzesi şehrimizde yer alıyor.

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Hatay'da yaşananlar İstanbul'da yaşanmasın, İstanbul’u kurtaracak dersler çıkarılmalı...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İnsanlarımızdan beklentimiz Hatay için mücadeleyi herkes yapsın. Hatay’a bakıp, İstanbul’u kurtaracak dersler de çıkarmalıyız” diye konuştu. İşte haberin detayları...

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Bankacılık hisseleri uçuyor. en çok hangi banka kazandırdı?

Borsadaki yükselişi 1 ay öncesine kadar kenardan izleyen bankacılık hisselerinde sert yükseliş sürüyor. Peki, bu yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisseleri yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Hangi bankanın hissesi ne kadar kazandırdı? Bankacılık hisselerini kim alıyor?

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, gayrimenkul alım satımlarında söz konusu mal varlığının bedelini belirlemektedir. Peki, rayiç bedel nasıl hesaplanır? Kim belirler, hangi kriterlere bakılır? İşte detaylar...

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde bulunan 15 kaçak yapının tahliyesinin ardından yıkımına başlandı.

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’un olan Kocaeli'ndeki 15 kaçak yapıya ilişkin verilen yıkım kararının kesinleşmesinden sonra çiftliğin tahliyesi başlatıldı. 

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Lütfü Savaş kim Haberi

Lütfü Savaş kim

Lütfü Savaş kimdir?

Doç. Dr. Lütfü Savaş 23.03.1965 tarihinde Antakya’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Antakya’da tamamladı. 1984 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi Doç. Dr. Lütfü Savaş aynı üniversiteden 1990 yılında "tıp doktoru” ünvanı alarak başarıyla mezun oldu. 

1990-1995 yılları arasında Kayseri-Develi ve Balıkesir-Burhaniye ilçelerinde pratisyen hekimlik yaptı. 1996 yılında İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigortalar Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde uzmanlık eğitimine başladı. 2000 yılında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesine öğretim üyesi olarak girdi. Fakülte hastanesinin kuruluş aşamasında önemli katkılar sağladı. 

2002 yılında deneyimlerini Hatay halkı ile paylaşmak üzere sevdalısı olduğu memleketine döndü. Mustafa Kemal Üniversitesi’ne donanımlı bir tıp fakültesi kazandırmak amacıyla fakültenin kuruluşunda önemli görevlerde bulundu. Aynı tarihlerde Araştırma Hastanesi’nde Kurucu Başhekim Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü....