18 / 04 / 2024

LYS sonuçları ev fiyatlarını artırdı!

LYS sonuçları ev fiyatlarını artırdı!

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih dönemi olan 2015 Temmuz ayında üniversitelerin çevresinde yer alan semtlerde kiralık ve satılık dairelerde geçen yılın aynı dönemine oranla fiyat artışı gözlendi.



sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, LYS sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin ev arama maratonu da başladı. LYS sonuçlarının emlak fiyatlarına olan etkisini inceleyen sahibinden.com'un verilerine göre, tercih dönemi olan 2015 Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla üniversitelerin çevresinde yer alan semtlerde kiralık ve satılık dairelerde fiyat artışı yaşandı.


Türkiye'nin en büyük üniversitelerinin bulunduğu İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Eskişehir'deki emlak fiyatlarındaki değişimin ortaya konduğu araştırmaya göre, İstanbul'da kiralık daire fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Beşiktaş olurken, Ankara'da Çankaya, İzmir'de Balçova, Eskişehir'de ise Odunpazarı öne çıktı.


İstanbul'da kiralık daire fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe ortalama 2 bin 300 TL ile Beşiktaş oldu. Geçen yıla göre kiralık daire fiyatlarının yüzde 15 arttığı ilçeyi, ortalama 2 bin TL'lik kira bedeliyle Bakırköy ve Kadıköy takip etti. Satılık dairelerde öne çıkan ilçe ise ortalama 675 bin TL ile Bakırköy oldu. İkinci sırada ise ortalama 650 bin TL'lik satış fiyatıyla Kadıköy yer aldı.


Ankara'nın en büyük ilçelerinden Çankaya'da Temmuz 2015 itibarıyla ortalama kira bedeli bin 50 TL olarak belirlendi. Çankaya'yı ortalama 750 TL ile Yenimahalle takip etti. Satılık daire fiyatlarının da en yüksek olduğu ilçe olan Çankaya'da alıcılar ortalama 285 bin TL'den ev sahibi oldu.


 Verilere göre, İzmir'de kiralık daire fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe ortalama bin TL ile Balçova oldu. Geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 16'lık artışın olduğu Balçova'yı İzmir'in gözde semtlerinde Karşıyaka takip etti. Karşıyaka'da ortalama kira bedeli ise 975 TL olarak belirlendi. Satılık daire fiyatlarında ise ortalama 232 bin 500 TL ile lider Karşıyaka oldu. 


Eskişehir'de ise hem kiralık hem de satılık daire fiyatlarında Odunpazarı ilçesi öne çıktı. Odunpazarı'nda ortalama kira bedeli 550 TL olurken, satılık daire fiyatı ise ortalama 145 bin TL olarak belirlendi. Odunpazarı'nı ortalama 500 TL kira bedeli ve ortalama 121 bin TL satılık daire fiyatıyla Tepebaşı ilçesi izledi.


AA


Geri Dön