29 / 03 / 2024

LYS sonuçları konut fiyatlarını yükseltti!

LYS sonuçları konut fiyatlarını yükseltti!

LYS sonuçlarının ardından öğrencilerin ev arama maratonu da başlayınca kiralık daire fiyatları öğrencilerin mesken tuttuğu yerlerde yükselişe geçti. En fazla artış yüzde 15’le Beşiktaş’ta oldu.



Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından emlak fiyatları yükseldi. Tercih dönemi olan 2015 Temmuz ayında sahibinden.com verilerine göre,  İstanbul’da kiralık daire fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe ortalama 2 bin 300 TL ile Beşiktaş oldu.


İkinci sırada Bakırköy var


Geçtiğimiz yıla göre kiralık daire fiyatlarının yüzde 15 arttığı ilçeyi, ortalama 2 bin TL’lik kira bedeliyle Bakırköy ve Kadıköy takip etti. Satılık dairelerde öne çıkan ilçe ise ortalama 675 bin TL ile Bakırköy oldu. İkinci sırada ise ortalama 650 bin TL’lik satış fiyatıyla Kadıköy yer aldı.


Başkentin en pahalı ilçesi Çankaya


Ankara’nın en büyük ilçelerinden Çankaya’da Temmuz 2015 itibarıyla ortalama kira bedeli 1.050 TL olarak belirlendi. Çankaya’yı ortalama 750 TL ile Yenimahalle takip etti. Satılık daire fiyatlarının da en yüksek olduğu ilçe olan Çankaya’da alıcılar ortalama 285 bin TL’den ev sahibi oldu.


İzmir’de zam şampiyonu Balçova


İzmir’de kiralık daire fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe ortalama 1.000 TL ile Balçova oldu. Geçen yıla göre yüzde 16’lık artışın olduğu Balçova’yı Karşıyaka takip etti. Karşıyaka’da ortalama kira bedeli ise 975 TL olarak belirlendi. Satılık daire fiyatlarında ise ortalama 232 bin 500 TL ile lider Karşıyaka oldu.


Eskişehir’in tercihi Odunpazarı


Eskişehir’de ise hem kiralık hem de satılık daire fiyatlarında Odunpazarı ilçesi öne çıktı. Odunpazarı’nda kira bedeli 550 TL olurken, satılık daire fiyatı ise 145 bin TL olarak belirlendi. Odunpazarı’nı 500 TL kira bedeli ve ortalama 121 bin TL satılık daire fiyatıyla Tepebaşı ilçesi izledi.


Star


Geri Dön