19 / 04 / 2024

Mağaza kiralarında KDV indirilmeli!

Mağaza kiralarında KDV indirilmeli!

Türk markaları yurt dışında hedeflerini sürdürecek. Birleşmiş Markalar Derneği yıl sonunda yurtdışında 500 yeni mağaza açmayı hedefliyor.



‘Yurtdışı Açılımı Toplantıları’ temalı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 2 bin 500’ün üzerinde mağazası sayısı bulunduğunu söyleyen üyeler, mağaza sayısının 3 bini aşacağını belirtti. 


BMD Başkanı Sinan Öncel, “Türk ekonomisinin ve perakende sektörünün ‘özel kuvvetleri’ olarak adlandırdığımız markalarımızın yurtdışında çok daha büyük başarılara imza atacaklarını şimdiden söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.


Öncel, Türkiye’nin en önemli markalarının yurt içindeki sorunlarına da çözüm üretmek için çaba harcadıklarını aktardı. Öncel, şu şekilde konuştu: “BMD üyesi 412 markanın yurt içinde 378 AVM’de ve caddelerde yaklaşık 70 bin mağazası var. Biz bu mağazalarda ürünlerimizi yüzde 8 KDV ile satıyor ancak gider kalemlerimiz içinde çok önemli payı olan kiramızı yüzde 18 KDV ile ödüyoruz. Kira-ciro oranları, dövizdeki dalgalanmalarla beraber öngörülenin 8-10 puan üzerine çıktı. Bu durum pek çok perakendeciyi KDV’de alacaklı duruma getirdi ve finansal yük oluşturmaya başladı. Kiralardaki KDV’nin indirilmesiyle ilgili olarak hükümetimizden ve Maliye Bakanımızdan yaklaşım bekliyoruz.”




Dünya


Geri Dön