18 / 04 / 2024

Koçtaş, mağaza dışında satış kanalları sağlıyor!

 Koçtaş, mağaza dışında satış kanalları sağlıyor!

Koçtaş, yeni nesil ödeme sistemlerine bir yenisini daha ekleyerek, mağaza dışında da müşterilerine yeni ve dinamik satış kanalları sağlıyor



Ingenico’nun POS terminalini de barındıran el terminali iPA280 üzerinde geliştirilen uygulama ile satış süreçlerine alternatif bir çözüm eklenecek.


Ev geliştirme perakendeciliğinin lideri Koçtaş, Ingenico’nun el terminali ve POS’u birleştiren çözümü iPA280 ile mağaza dışında da müşterileri için farklı satış kanalları sağlıyor. 2005 yılında iş süreçlerini daha etkin yönetmek ve müşterilerine daha hızlı ve alternatif alışveriş deneyimleri sunmak amacıyla el terminalleri üzerinde birçok uygulama geliştiren Koçtaş, Ingenico ile yaptığı işbirliği ile ödeme almayı da bu sisteme entegre etti. iPA280 üzerinden ürün seçme, fiyat kontrolü, stok kontrolü, rezervasyon, müşteri kaydı açma, sipariş alma gibi uygulamaların yanı sıra kredi kartı ve banka kartları ile ödeme alınabiliyor. Böylece mağazalar dışında da satış işlemi gerçekleştirilebiliyor. Kısa süre içinde Ortak POS uygulamasının da hayata geçeceği projede,  Koçtaş müşterilerine kredi kartı kampanyalarından yararlanma imkanı da sunulacak. 


Projeyle ilgili bir açıklama yapan Koçtaş Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Orkun Süer, uzun zamandır el terminalleri üzerinde geliştirme yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Bu dönem boyunca aklımızda hep ödeme almak için de kullanılabilecek bir el terminali fikri vardı. Özellikle mağaza ortamının dışında bir aktivite yapıldığında anlık ürün, stok seviyesi gibi bilgilere ulaşmak bizim için çok önemli… Son dönemde böyle bir çözümün nasıl geliştirilebileceğini araştırırken Ingenico’nun iPA280 çözümü ile tanıştık ve uygulamaları geliştirerek sahada kullanmaya başladık. Satış süreçlerini yürüten çalışanlarımızdan çok olumlu geri dönüşler geliyor. Uygulamaların geliştirilmesi ve daha yaygın kullanılması için mağazalarımızdan öneri ve talepler alıyoruz. Bu bilgileri derleyip, iPA280 üzerinde geliştirme yapmaya devam edeceğiz.”



Ingenico Hakkında 

Elektronik ödeme sistemlerinde dünya lideri olan Ingenico, 2007 yılında, Türkiye distribütörlüğünü yürüten firmayı satın alarak, Türkiye pazarına doğrudan giriş yaptı. Grup, Türkiye’yi yeni pazarlara açılma konusunda bir üs olarak değerlendiriyor. Kanıtlanmış teknolojisi, sektöre yön veren standartları ve ergonomisi ile kullanıcıları tarafından maksimum güvenilirlik sağlayan, çok yönlü ve kullanımı kolay ürünler sunan bir marka olarak değerlendiriliyor. Ingenico, geniş ürün yelpazesini tüm dünyadaki iş ortakları aracılığı ile son kullanıcıların beğenisine sunarken, dikey pazarlarda ise özel projelerde yer alıyor.


www.ingenico.com.tr



Geri Dön