19 / 04 / 2024

Mahmut Badem Ödemiş'teki eğitim yatırımlarını anlattı!

Mahmut Badem Ödemiş'teki eğitim yatırımlarını anlattı!

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kuvvetli Mahallesindeki meslek lisesi ve Zafer Mahallesindeki okul talebiyle ilgili somut adımların yakında atılacağını belirterek, 2016 yılının Ödemiş'te eğitim yatırımları açısından altın bir yıl olacağını vurguladı



Önceki gün  İzmir  İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ile bir araya gelen Başkan Mahmut Badem, Fen Lisesi'nin Küçük Avulcuk'ta yapılması planlanan 24 derslikli binası, spor salonu ve yurt binası, Kuvvetli Mahallesi'ndeki meslek lisesi yatırımı ve Zafer Mahallesi'nin okul talebiyle ilgili görüşme gerçekleştirdi. 


"FEN LİSESİ İÇİN YAPIM İHALESİ BEKLENİYOR" 

Ödemiş'in eğitimle ilgili yatırımlarını yakından takip ettiklerini kaydeden Başkan Mahmut Badem, Fen Lisesi ile ilgili yapım ihalesi sürecine gelindiğini açıkladı. Badem, "Fen Lisesi konusunu başından beri hassas şekilde takip ediyoruz. Fen Lisesi için gerekli ruhsatı daha önce Ödemiş Belediyesi olarak kesmiştik. Bu konudaki ihale süreci bekleniyordu. Proje hazır, aplikasyon ihalesi de tamam. Şu an yapım ihalesinin düzenlenmesi için hiçbir engel bulunmuyor. Yakında yapım ihalesine de çıkılarak en kısa sürede temel atılacak. Fen Lisesi 24 derslikli bir bina, spor salonu ve öğrenci yurdundan oluşuyor. Küçük Avulcuk Mahallesi böylelikle üç okulumuzla birlikte bir eğitim kampüsüne dönüşecek. Fen Lisesiyle ilgili gelişmeleri de vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 


"MESLEK LİSESİ İLÇE MERKEZİNİN BATISINA HAREKET GETİRECEK" 

Türkmen-Kuvvetli Mahalleleri arasındaki meslek lisesiyle ilgili süreci de değerlendiren Badem, "Daha önceki dönemimde Ödemiş Ticaret Odası ile birlikte Huzurevi yanında bir okul yeri teminini sağlamıştık. Şimdi bu alanda bir meslek lisesi kurulması gündemde. Büyük bir kompleks halinde inşa edilecek okulumuzun atölye kısımları için imar planında tadilat gerekiyor. Bu imar plan tadilatını bu ayki meclis oturumunda gündeme taşıyacağız. İki mahallemizin arasındaki bu meslek lisesi ile kentimizin o bölgesi de hareket kazanacak" dedi. 


ZAFER MAHALLESİ İÇİN BELEDİYEDEN OKUL ARSASI 

Zafer Mahallesi'nin yıllardır beklediği okulla ilgili Ödemiş Belediyesi olarak taşın altına ellerini koyacaklarını ifade eden Badem, "Zafer Mahallesi'nde kangrenleşmiş bir okul sorunu var.  Ödemiş'in klasikleşmiş sorununa çözüm bulunması için kamulaştırma kararı Milli Eğitim Bakanlığı'nca alındı. Ancak bir takım sorunlar mevcut. Bu sorunların aşılması adına biz Ödemiş Belediyesi olarak okul yapımı için arsa teminini sağlayacağız. Kentimizin hızla gelişen Zafer Mahallesi'nin okul talebi için somut adımlar atılacak. İlçemizin eğitim konusundaki yatırımlarını bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yakından takip edeceğiz. 2016 yılının Ödemiş'in eğitim yatırımları açısından geleceğimiz açısından altın bir yıl olacağını ifade edebiliriz" diye konuştu. 


Küçük Menderes Gazetesi/ Başar Uçar 


Geri Dön