18 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Önceliğimiz kentsel dönüşüm!

Mahmut Çelikcan: Önceliğimiz kentsel dönüşüm!

Başkan Çelikcan, "Bizim ilk amacımız Yüreğir'de sosyal ve kültürel belediyeciliği ön plana çıkarmaktı. Bunu da başarmış durumdayız. Bunu biraz daha geliştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.



Yüregir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana'nın  şu anda birinci gündeminin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.


Başkan Çelikcan, "Bizim ilk amacımız Yüreğir'de sosyal ve kültürel belediyeciliği ön plana çıkarmaktı. Bunu da başarmış durumdayız. 11 kültür evi engelli koordinasyon merkezi, kültür merkezi, taziye evleri ve sosyal aktiviteleri koyduğumuz zaman epey bir yol aldık. Bunu biraz daha geliştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ  Adana  GÜNDEMİNE BİZ TAŞIDIK

Başkan Çelikcan, sözlerini şöyle sürdürdü:


Şu anda Adana'nın birinci gündemi kentsel dönüşüm. Göreve geldiğim 2009 yıllarında  Yüreğir'de ve Seyhan'ın Güneyinde 50-60 bin konut yapılması gerektiğini, bunu da yerinde dönüştürülmesi gerektiğini belirtmiştim.  O yılların meclis kayıtlarında mevcuttur. Bugün geldiğimiz noktada bütün belediyelerimizin birinci önceliği kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm şu anda Adana'nın gündeminde. Biz şu anda yerinde dönüşümü başlatmanın gururunu yaşıyoruz.  Adana'nın diğer semtlerinden buraların satılıp satılmadığını gelip bize sormaları bizi mutlu ediyor. Kentsel dönüşüm şehrin arızalı yerini onarmaktır. Bir mühendis olarak ilk amacım buydu. Şu anda yerinde dönüşümü etap, etap devam ediyoruz. Vatandaşlarımız bize ilk etapta çok zorluklar çıkartmışlardı. Proje tamamlanınca bize sıkıntı çıkartan vatandaşların yüzü gülüyordu. Biz ise sözümüzü yerine getirmenin ve vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Şimdi vatandaşlarımız bize bizim yerimizi neden almadınız diyor. İnsanların beynindeki bariyeri yıktık. Bunu merkezi hükümetle ve ekibimizle birlikte gerçekleştirdik. Sinan Paşa mahallemizin de bir an önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmalıdır."


BÜTÜN ŞEHİR YASASI

Özel idarede vatandaşlar kimseye hesap soramıyordu. Şimdi vatandaşlar ben oy verdim deyip gelip hesap soruyor. Demokrasi adına güzel bir durum. İlk 5 yıldan sonra köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine spor tesisi, parklar yapılmaya başlandı. Çöpleri düzenli toplanmaya başlandı.


ZORLUKLARIN OLMASI DOĞALDIR

Ben bürokrasiden geldim. Pek siyaseti bilmiyordum. İnsanlar siyaseti eksikleri çözmek  için yaparlar. Yüreğir Adana'nın biraz arka bahçesi kalmış durumdaydı. Maalesef hak ettiğini alamamış durumda. Ben inancım gereği zorluklardan bıkan  bir insan değilim. Yüreğir'in kendisine has sorunları var. Karayollarında çok sıkıntılı projelerde çalıştım. İnsanlar siyaseti sorun çözmek için yaparlar. Hasıraltı yapmak için değil. Ben her şeyden önce hem vicdanıma karşı sorumluyum, hem vatandaşa, hem de inancım gereği Allaha hesap vermek zorundayım. Yüreğir'in şanssızlığı da kalifiye elemanlar gelmek istemiyor, maddi imkânsızlıklardan dolayı. Küskünlük yılgınlık mümkün değil. Siyaset sabır isteyen bir iş. Siyasete dava olarak bakıyorum. Kişisel düşündüğünüz zaman başarılı olmanız mümkün değil. Ben Büyükşehir için aday adayı olmuştum. Ama Yüreğir adayı oldum. Hem M. Ali Bilici ve Abdullah Torun'un kazanması için bölgemde var gücümle çalıştım.


POTANSİYEL ADAYIM

Ben şu anda Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım da diyemem aday değilim de diyemem. Geçtiğimiz seçimlerde Sayın Sözlü Ceyhan Belediye Başkanı, Sayın Arıkan Çukurova Belediye Başkanı idi. Partileri uygun gördü ve aday yaptılar. Kamuoyunda bu beklentiler doğaldır. 2019 çok var gün ola harman ola siz sorduğunu için söylüyorum.


BAKANIMIZ ADANA'NIN SOKAKLARINI DAHİ BİLİYOR

Sayın Bakanımız Adana'nın sorunlarını biliyor. Kendisi tabandan geldiği için birçok sorunu biliyor. Kozan Çarşısının imar planının onayı için gittiğimizde 'Ben orayı çok iyi biliyorum' dedi ve imar planımızı onayladı. Büyükşehir'inde Yüreğir'de projeleri var. Sayın Bakanımıza da ilettik. Bu işin ayrı gayrisi yok. Getirin onaylayalım dedi.


KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARIN YAPILMASI İÇİN OLUR VERDİK

Adana'da yapılan köprülü kavşakların yapılmasında ilk başta benim de emeğim var. Yoksa buralar Büyükşehir'in sorumluluğu alanındaydı. Büyükşehir'in durumu sıkıntılı olduğu için buraların karayolları tarafından yapılmasını sağladık. Yapılması aşamasında ve proje aşamasında ben yoktum. Büyükşehir yapılırken sıkıntılı bir süreç geçirdiği için gerektiği gibi müdahil olamadı. Ama teknik altyapısı nedeniyle gerekli düzenleme yapılabilir.


SEYHAN NEHRİ ÜZERİNDE DAHA FAZLA KÖPRÜ OLMALI

Adana trafiğinin rahatlaması için Seyhan Nehri üzerinde bir kaç tane daha köprü olmalıdır. Yapılacak köprüler Adana trafiğini rahatlatacaktır. Yeni yapılacak olan köprü konusunda da fikirlerimizi söyledik. Onlarda söylediklerimizi dikkate aldılar. Önemli olan kaynakları doğru kullanmak ve bölgeleri iyi tespit etmeliyiz. Bölge Hastanesi yanına yapılacak olan yonca kavşakta bölgede önemli bir rahatlama sağlayacaktır.


YARDIM İSTEYENE ADANA İÇİN YAPMAK DURUMUNDAYIM

Adana'da bundan önce yapılan kavgalar haklı d olsanız haksız da olsanız kaybettiriyor. Bizden hangi konuda olursa olsun yardım isteyen olursa bir Adanalı olarak her zaman yardım etmeye hazırım.


ULAŞIM ÇEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI

Adana'nın önemli sorunlarından biri de ulaşımın tek çatı altında toplanmasıdır. Ulaşım A.Ş önderliğinde bir havuz oluşturmalı ve adil bir şekilde dağıtım yapılarak herkesin memnun olması sağlanmalıdır.


HEM KETSEL DÖNÜŞÜM HEM ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM

Yüreğir'de kentsel dönüşüm ve zihinsel dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz. Hizmete açtığımız kültürevlerimiz ile insana dokunan projeler gerçekleştiriyoruz. Her yıl yaklaşık 30 bin insanımız buralardan faydalanıyor.Bir çok sosyal ve kültürel etkinlik  gerçekleştiriyoruz. Özellikle kadınlarımızın ürettikleri ürünlerini satmaları için satış büfelerini ücretsiz olarak kadınlarımıza verdik. Kadınlarımız ürettikleri ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.


Kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile hem ilçemizin çehresini değiştiriyoruz, hem de vatandaşlarımızın daha yaşanılabilir konutlarda oturmalarını sağlayacağız.


PARTİMLE UYUM İÇERİSİNDEYİM

7 yıldan bu yana hiç bir yöneticimizle hiç bir sorunum olmadı. Saha çalışmasını hep beraber yürüttük. Ben 21 yıl devlette görev yaptım. Bu anlayışla il,  ilçe teşkilatımız ve bakanımızla  çok güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Hatta diğer arkadaşlar bizim bu uyumumuzu kıskananlar var. Merkez de tek kaldığımız için bütün ilçelere de yardımcı olmaya çalışıyoruz.


DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Yüreğir ve Güney Seyhan'da kentsel dönüşüm şarttır. Dönüşüm, insanların bina güvenliği ve  can güvenliğinin yanı sıra terörü de önleyecektir. Yaşanan son olaylarda da gördüğümüz gibi asayiş olayları açısından da çok önemlidir. Dönüşüm alanları içerisinde yeşil alanlar, eğitim tesisleri, sosyal donatılar,dini tesisler, semt pazarları ile modern ve yaşanılabilir alanlar oluyor.


Dönüşümü tek başına belediyelerin yapması çok zor bir alay. Yeni imar düzenlemeleri yaparak yatırımcıları çekmemiz lazım. Bunu da Kozan Yolu ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bu çalışmalar başlamış durumda.


Adana Beş Ocak


Geri Dön