24 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Gerçek kentsel dönüşümü biz yapıyoruz!

Mahmut Çelikcan: Gerçek kentsel dönüşümü biz yapıyoruz!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da 'Dönüşüm Devam Ediyor' programına katıldı.



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da 'Kentsel Dönüşüm Aileleri'nin katılımıyla düzenlenen 'Dönüşüm Devam Ediyor' programına katıldı. İstanbul Cevahir Otel'inde gerçekleştirilen törene Yüreğir Kışla Kentsel Dönüşüm alanından ev sahibi olacak olan HalilSerpil Balaban çifti ve çocukları katıldı. 


HEPİMİZ ÇOK HIZLI HAREKET ETMELİYİZ 


Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirterek 'Bir an evvel, deprem gelmeden riskli bina, riskli alan problemi olabildiği kadar aza insin ve Türkiye bu kayıplarını koştuğumuz için, daha hızlı hareket ettiğimiz için karşılayabilsin.' dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜME CESARET EDEN BELEDİYELERİ ALKIŞLIYORUM 


Kentsel Dönüşüm'ün gelişmiş ülkelerde bile uzun zaman aldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı idris Güllüce 'Kentsel Dönüşüme cesaret eden, bunu yapmaya çalışan belediye başkanlarını alkışlamak lazım. Türkiye de kentsel dönüşüm beklediğimizden daha hızlı ilerliyor. Kentsel dönüşüm bittiğinde deprem riskinin azalacaktır. 3 milyar liralık enerji tasarrufu sağlanacak ve Türkiye yaşanılabilir çağdaş konutlara kavuşacaktır.' dedi. 


BAŞKAN ÇELİKCAN :  Adana  DA YERİNDE GÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ' 


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana'da ilk yerinde ve gerçek kentsel dönüşümün kışla mahallesinde gerçekleştirdikleri belirterek' Kışla Mahallesi'nde 324 konut yıkılarak yerine 786 konut ve 43 işyeri inşaatının başlatıldığı alanda çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Yine aynı yerde 2. 

etap çalışmaları kısa süre sonra başlayacaktır. Ayrıca Kışla Mahallesi'ndeki çalışmaların yanı sıra Kaıacaoğlan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Seı inevler ve Akıncılar Mahalleıindeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam etmektedir. 


Gazete Hakikat


Geri Dön