20 / 04 / 2024

Mahmut Çelikus: Kentsel dönüşümde esnafa yer verilmeli!

Mahmut Çelikus: Kentsel dönüşümde esnafa yer verilmeli!

ESNAF ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus şehirlerin kimliğini oluşturan özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve de takılar ile esnaf çarşılarının da geldiğini söyleyedi.




ESNAF ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus şehirlerin kimliğini oluşturan özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve takılar ile esnaf çarşılarının geldiğini söyleyerek "Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkâra.  TOKİ  kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer vermelidir. Kentler bina ile doldu. Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurarak kent dokusu korunmalıdır" dedi. 

Halka sağlanan olanakların, esnafa da uygulanmasını isteyen ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus. "Şehirlerin çehrelerini değiştiren, hava sirkülâsyonunu engelleyen TOKİ yapılaşmaları, kent dokusunu koruyan esnaf mahalleleri ile dengelenmelidir. Uygun fiyat ve avantajlarla halkımızın ev almasını sağlayan TOKİ. kayıtlara geçen sayısal bilgilere göre 8 yılda 81 ilin 800 ilçesinde 2 bin 992 şantiyede 633 bin 336 konut üretti. Bu rakam. 100 bini aşkın nüfuslu 25 şehre denk geliyor. Şehirlerin karakteristiğini en iyi esnaf dokusundan anlarız. TOKİ şehir gibi kurduğu mahallelerde halka hizmet verecek esnafımızı da unutmamalıdır. Yapılacak olan esnaf mahalleleri ile ekonominin kılcal damarı olan esnafımız da düşünülmelidir. TOKİ. esnafımızı avantajlı ve uygun fiyatlarla dükkân sahibi yaparak, onları ekonomiye kazandırmalıdır. 

Bu uygulama ile şehrin dokusu bozulmadan, ekonomik kültürü geleceğe taşımak için esnafımız dükkân sahibi olurken, istihdam artışı da sağlamış olacaktır" diye konuştu. 


Milli Gazete


Geri Dön