23 / 04 / 2024

Mahmutbey Metrosu Ispartakule'ye gidecek!

Mahmutbey Metrosu Ispartakule'ye gidecek!

Mahmutbey Metrosu Ispartakule'ye gidecek. İstanbul Avrupa yakası Avcılar' a 10 yılda 650 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Topbaş, bunlara metro ve bağlantı yollarını da ekleyeceklerini söyledi.



Avcılar Ispartakule-Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'm da katıldığı törenle atıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda İstanbul Milletvekilleri Burhan Kuzu, Feyzullah Kıyıklık ve Ünal Kaçır, AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Bayram Şenocak, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, İmar Komisyonu Başkam Sefer Kocabaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ile sivil toplum kuruluşlannın temsilcileri de yer aldı. 


Topbaş, Avcılar'a 10 yılda yaklaşık 650 milyon lira yatırım yaptıklarım belirterek, yeni yatırımlarla ulaşımın daha da rahatlayacağım söyledi. Topbaş, 4.5 kilometrelik trafiği bypass edecek olan Avcılar Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun maliyetinin 4,5 milyon lira olduğunu, trafiğe güven getirecek Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Yol ile Kavşak Düzenlemesi'nin de 1 milyon liraya mal olacağım ifade etti. Kadir Topbaş, "Mecidiyeköy -Mahmutbey Metrosu Halkalı ve Ispartakule'ye uzayacak. Bakırköy - Avcılar - Esenyurt - Beylikdüzü - Tüyap - Büyükçekmece Metro Hattı ise 2017'de tamamlanacak ve Üsküdar'a 44,5 dakikada, Ümraniye'ye 58 dakikada gidebileceksiniz" şeklinde konuştu. 


METROYLA BİRLİKTE BANLİYÖ DE GELİYOR 


Yeni dönemde Avcılar'ın çok farklı bir üçe haline geleceğini belirten Başkan Topbaş, Mahmutbey metrosunu Ispartakule'ye uzatmanın yanısıra banliyöyü de bölgeye getirmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Topbaş, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla İstanbul'a hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön