25 / 04 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu hangi ilçelerden geçecek?

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu hangi ilçelerden geçecek?

Mecidiyeköy - Mahmutbey Metrosu Çağlayan , Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına, oradan Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden yeni hizmete açılan Mahmutbey-Başakşehir hattına entegre olacak.




Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar ilçelerinden geçecek.


Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy'de mevcut metro istasyonu ile entegre olarak başlayarak,  Çağlayan , Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına,  oradan  Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden yeni hizmete açılan Mahmutbey-Başakşehir hattına entegre olacak. İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy’den Kabataş’a kadar uzatılması da planlanmaktadır.


Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) Metro Hattı saatte bir yönde 70.000 kişi taşıma kapasitesinde olacaktır.


Yaklaşık 17,5 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar İlçeleri) Metro Hattı ana hat tünelleri ve viyadükleri, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşmaktadır.


Metro hattı tamamlandığında; Mecidiyeköy’den Mahmutbey’e seyahat süresi 26 dakikaya inecektir.


İSTASYONLAR;

Mecidiyeköy, Çağlayan,Kağıthane,Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar,Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.


Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Depo - Bakım Sahası Ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri yapım işi 850 milyon TL bedelle Gülermak-Kolin-Kalyon Ortaklığı tarafından yapılacak.


MAHMUTBEY'DEN YOLCULUK SÜRELERİ

Mahmutbey – Mecidiyeköy metro ile 26 dakika

Mahmutbey – Sarıyer Hacıosman Metro+Metro ile 45 dakika

Mahmutbey – Yenikapı Metro + Metro ile 39,5 dakika

Mahmutbey – Üsküdar Metro + Metro+  Marmaray  ile 48,5 dakika

Mahmutbey – Kadıköy Metro + Metro+ Marmaray ile 52 dakika

Mahmutbey – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro + Metro+

Marmaray + Metro ile 95,5 dakika

Çağlayan – Gaziosmanpaşa   Metro ile 13 dakika

Mecidiyeköy – Alibeyköy Metro ile 7,5 dakika


Geri Dön