26 / 04 / 2024

Maketten konut satış formu nedir?

Maketten konut satış formu nedir?

Yeni Tüketici Kanunu ile maketten satışlarda sözleşme kurulmadan önce ön bilgilendirme formu ile bilgilendirilmeleri gerekiyor. Peki, maketten konut satış formu nedir?



Maketten konut satış formu nedir?

Konut alımlarında bazı vatandaşlar projesi tamamlanmayan evleri tercih edebiliyor. Henüz başlanmamış veya tamamlanmamış konut projelerinden konut satın almak isteyen kimseler, firma ile ön ödemeli konut satış sözleşmesi olarak da bilinen maketten konut satış sözleşmesi imzalıyor.


Tüketicilerin konut alım kararlarını sağlıklı verebilmeleri için sözleşme kurulmadan önce ön bilgilendirme formu ile bilgilendirilmeleri gerekiyor. 


Konut alım kararının tüketiciler açısından önemi ve karar sürecinin zorluğu düşünülerek, maketten konut satışı sözleşmesi kurulmadan en az bir gün önce, içeriği uygulama yönetmeliği ile belirlenen ön bilgilendirme formunun tüketiciye verilmesi Yeni Tüketici Kanunu ile zorunlu hale getirildi. 


Sözleşme imzalamadan 1 gün önceden müteahhidin, gayrimenkulün durumu hakkında bir form imzalatmak zorunda oluyor. Her şeyi detayıyla bilgilendirdiği bir sözleşmeyi, bir gün önceden tüketiciyi bilgilendirilmesi gerekiyor. 


1 gün önce olmasının nedeni, tüketicinin bilinçli şekilde düşünüp karar vereceği sürenin tanınması olarak karşımıza çıkıyor.  Fakat pratikte dikkat edilmesi gereken şey, bu bilgi formunun tarihini değiştirip satış gününde imzalatmaması. 


Maketten ev satışından cayma hakkı!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön