26 / 04 / 2024

Makyol rotasını konuta çevirdi!

Makyol rotasını konuta çevirdi!

Dünyanın en iyi 250 müteahhiti arasında yer alan, taahhüt alanında dünyanın önde gelen projelerine imza atan Makyol, konut sektörüne girdi. Projede 464 konut ve 84 mağaza bulunuyor.




 M Konut sektörüne giren Makyol İnşaat ilk projesi Makyol Yaşam'ı Beylikdüzü'nde yapacak. Sırada Esenkentvar TAAHHÜT alanında Türkiye'nin sayılı markalan arasında yer alan Makyol İnşaat, konut sektöründeki ilk projesi Makyol Yaşam Beylikdüzü'nii satışa çıkardı. Toplam 90 bin metrekarelik inşaat alanına sahip proje, 180 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor. 

Yüzde 1 KDV avantajı bulunan Makyol Yaşam, toplamda 464 konut ve 84 mağazadan oluşuyor. 


2'NCİ DURAK ESENKENT 

Projenin olgunlaşması için 1.5 yıl beklediklerini anlatan Makyol İnşaat Gayrimenkul ve Turizm Grup Başkanı Alper Tüfekçi, "Projeye yoğun ilgi var. 

Şimdiye kadar yüzde 30 talep topladık. Kısa sürede bu talebi satışa çevireceğiz" diye konuştu. 300 dönümlük arazi stokları olduğunu söyleyen Tüfekçi, yeni yatırımlar üzerinde çalıştıklarını belirtti. Beylikdiizü, Küçükçekmece, Esenkent ve Göksu'da arazileri olduğunu ve ilk olarak Esenkent'te büyük montanlı bir proje üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Tüfekçi, "Araziler bize ait olduğu için geliştirme süremiz biraz uzun sürüyor. 2015 yılma yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi. 

Makyol Yaşam'ın hem oturum hem de yatırım amaçlı değerlendirilebileceğini ifade eden Tüfekçi, "Yatırımcılara yaklaşık yüzde 35 oranında getiri sağlamasını bekliyoruz" dedi. 

ULUSLARARASI sektör değerlendirme raporu ENR'ye göre son 9 yılda 8 kez dünyanın ilk 225 inşaat firması arasında yer aldıklarını söyleyen Tüfekçi, kentsel dönüşüm projelerine sıcak bakmadıklarını söyledi. Tüfekçi, "Taahhüt firmalarının dönüşüm projeleri yapması için, mevzuatın değişmesi gerekiyor" dedi. 


Sabah


Geri Dön