28 / 03 / 2024

Malatya Arena Stadı inşaatı hızla sürüyor!

Malatya Arena Stadı inşaatı hızla sürüyor!

TOKİ tarafından yüklenici firma aracılığıyla yaptırılan Malatya Arena Stadında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 25 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatında yüzde 60 oranında yol alındı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'ye, Avrupa ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında  TOKİ  tarafından yüklenici firma aracılığıyla yaptırılan Malatya Arena Stadında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yüklenici firma İlsan İnşaat tarafından yapılan Malatya Arena Stadı 25 bin seyirci kapasiteli. 59 milyon 838 bin TL sözleşme bedeliyle yaptırılan Malatya Arena Stadı, 136 bin 585 metrekarelik bir alanı kapsıyor. 


ÇELİK KONSTRÜKSİYONLARIN YÜZDE 57'Sİ TAKILDI


Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadında, zeminde yapılan iyileştirme çalışmaları nedeniyle, gecikmeli devam eden inşaatın fiziki gerçekleşmesinin yüze 60 oranında olduğu bildirildi. 


Türkiye'nin en modern statlarından birisi olacak olan Malatya Arena Stadının üst kısmı kayısı şeklinde yapılacak. Malatya'nın en büyük ekonomik geliri olan kayısının rengiyle donatılacak olan stat, 26 locadan oluşacak. Çelik konstrüksiyonların yüzde 57'si takılırken, ince işlerde devam ediyor. Zeminde alttan ısıtma sisteminin kullanılacağı ve yoğun bir kar yağışında zeminin asla buz tutmayacağı kaydedildi. Ayrıca drenaj sistemiyle, yağış esnasında sular stadın dışına boşaltılacak. Öte yandan sırf Malatya Arena Stadı projesine özel olarak arıtma tesisinin yapılacağı da ifade edildi. 


Adana İlk Haber






Geri Dön