24 / 04 / 2024

Malatya Darende dönüşümle gelişiyor!

Malatya Darende dönüşümle gelişiyor!

Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkımlarına devam edildiğini söyledi.



Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkımlarına devam edildiğini söyleyerek, "TOKİ tarafından hazırlanan çalışmanın ilçeye sağlayacağı katma değer, çarşının yeniden şekillenmesiyle ortaya çıkacak güzellik kamuoyunca takdir edilecek" dedi. 


Darende'de 1977 yılında iskan konutu olarak inşa edilen ve artık kullanılamaz hale gelen belediyeye ait toplam 40 evi proje dahilinde yıkarak çalışmayı sürdürdükleri aktaran Eser, "5 Hektarlık bir alanda projesi hazırlanan kentsel dönüşüm hedefimizde vatandaşlarımıza daha rahat ev ve işyerleri ile sosyal mekanlar oluşturacağız" dedi. 


Başkan Eser, çarşının tamamını kapsayan alandaki projenin tasarımının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla kamuoyuna arz edileceğini bildirdi. Eser, "Esnaflarımız yeni projeyle ilgili detaylı şekilde bilgilendirilecek. 


Projeye dair tüm detaylar yetkililer tarafından paylaşılacak. Satışlara ilişkin gereken tüm bilgiler ve proje görselleri sunulduğunda vatandaşlarımız konuya daha fazla hakim olarak beğenecekler. 


Proje ortaya çıkmadan kamuoyu ile bilgi paylaşımında bulunmak doğru olamayacağı için bugüne kadar bekledik. Kısa bir süre içerisinde  TOKİ  tarafından projenin sunumu yapıldığında hazırlanan çalışmanın Darende'ye sağlayacağı katma değer, çarşının yeniden şekillenmesiyle ortaya çıkacak güzellik kamuoyunca takdir edilecektir" diye konuştu. 


Başkan Süleyman Eser, işyerlerinin değer tespiti, depreme dayanıklılık tespiti gibi teknik çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğuna dikkati çekti. 


Proje kapsamında işyerlerinin yanı sıra konutlar da inşa edileceğini belirten Eser, 3 artı 1, 2 artı 1 ve 1 artı 1 olarak farklı büyüklüklerde konut tiplerinin projelendirildiğini, yöresel mimari dokusuyla inşa edilecek evlerin TOKİ şartlarıyla satışa sunulacağını dile getirdi. 



Malatya Sonsöz


Geri Dön