19 / 04 / 2024

Malatya Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ projeleri sahiplerini buldu!

Malatya Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ projeleri sahiplerini buldu!

Malatya'da konutları hasar gören vatandaşlar için inşa edilen Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ'de yer alan toplam 345 konutun kurayla dağıtım töreni gerçekleştirildi.



AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli depremde Malatya'da konutları hasar gören vatandaşlar için inşa edilen Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ'deki 345 konutun kurayla dağıtım törenine katılım sağladı.

Malatya Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ projeleri sahiplerini buldu!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, burada önemli açıklamalar yapan Mahir Ünal, Ünal, şöyle devam etti: "Dün Belçika ve Almanya ile ilgili haberler vardı, sel felaketinden sonra 3-4 ay geçmiş hala devletin müdahalesinin geciktiği, su ve elektrik altyapısının hala ulaşmadığının konuşulduğu bir gündem vardı medyada. Bir şeyi doğru görelim. Bugün devlet 20 yıldan beri vatandaşı en ufak bir sıkıntı yaşadığında, ayağına taş değdiğinde vatandaşının yanında. Valilerimiz, bakanlarımız, devletin bütün kurumları ve imkanlarıyla vatandaşın yanında. Vatandaşın evi yanıyor 15 gün içerisinde devlet vatandaşın evinin veriyor. Arabası traktörü yanıyor, iki gün içerisinde vatandaşın traktörü veriliyor. Deprem oluyor, bakın 3, 5, 6 ay içerisinde depremzedelere konutları teslim ediliyor. Bunun güzelliği şu, çünkü devleti siz yönetiyorsunuz. Demokrasi dediğimiz şey devletin halkın temsilcileri eliyle yönetilmesi. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi size hizmetkarlığı bir şeref ve onur biliyorum."

Malatya Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ projeleri sahiplerini buldu!


Hiç kimsenin milletin elinden karar verme hakkını almaya haddi ve hakkı olmadığını dile getiren Mahir Ünal, şunları söyledi: "1950'de Adnan Menderes yola çıkarken 'Söz de karar da milletin' dedi. Menderes bunu neyiyle ödedi, canıyla ödedi. Biz bu milletin kararının, iradesinin, sandığının, egemen olması için ağır bir mücadele verdik ve büyük bedeller ödedik. O yüzden birileri hiç heveslenmesin. 28 Şubat günlerine, eski o devleti ele geçiren bir avuç vesayetçinin, bir avuç elitistin yeniden kendisini milletin üzerinde görmesine, milletin kararlarının üzerinde kendisini görmesine, milletin kaynaklarını kullanma hakkının kendisinde olduğunu zannetmesin. Bu millet asla bir daha izin vermeyecektir. Çünkü artık devletle millet kucaklaşmıştır. İşte bugün eğer biz, bir yıl sonra sadece Malatya'da 6 binden fazla konut yapıp vatandaşın emrine sunuyorsak bu devletin millete ait olmasındandır."

Malatya Valisi Aydın Baruş da şehirde depremde konutları hasar gören hiçbir vatandaşın açıkta kalmadığını belirterek, "Konut talep eden her vatandaşa konut tahsis edebilecek durumdayız. Kentte 7 ilçede hak sahibi sayısı 4 bin 627'dir, 6 bin 287 konut yapımı planlandı. Dolayısıyla hak sahibinden çok daha fazla konut yapılıyor. Şu an yapımı devam eden 5 bin 185." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra  TOKİ  konutlarının kura çekilişleri gerçekleştirildi.

Malatya'da ev fiyatları ikiye katlandı!


Geri Dön