28 / 03 / 2024

Malatya Gelinciktepe deprem konutları kuraları çekildi!

Malatya Gelinciktepe deprem konutları kuraları çekildi!

Malatya Gelinciktepe'de hayata geçirilen deprem konutları projesi için kura çekilişi gerçekleştirildi.



Elazığ'da yaşanan ve Malatya'nın da kötü şekilde etkilendiği depremden sonra Malatya'nın Gelinciktepe mevkisinde hayata geçirilen "3 artı 1" özellikte 306 konutlar için kuralar çekildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Malatya Battalgazi Belediyesi hizmet binasının yanında gerçekleştirilen törenle konutların hak sahipleri belli oldu.

Gerçekleştirilen törende açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, sürecin çok iyi yönetildiğini dile getirdi.

Malatya Gelinciktepe deprem konutları kuraları çekildi!

Baruş şunları söyledi:

"Devletimiz sürecin başından itibaren  TOKİ  vasıtasıyla vatandaşlarımızın konutlarının inşa edilmesi için her türlü seferberliği ilan etti. AFAD İl Müdürlüğümüz tarafından Malatya'da değerlendirmeye alınan ağır hasarlı konut sayısı 5 bin 546. Bu konutların kentsel alanlardaki miktarı 2 bin 316, kırsal bölgede ise 3 bin 230 ağır hasarlı konutumuz vardı. Bunlardan başvurularını yapan vatandaşlarımızdan 3 bin 360'ı hak sahibi yapıldı. Halen hak sahibi işlemleri devam ediyor."

AFAD çalışmaları kapsamında 5 bin 651 konutun ihale edildiğini dile getiren Aydın Baruş, "4 bin 835 konutun yapımına başlandı. Bugün itibarıyla yapımı tamamlanan ve teslim edilen konut sayısı bin 335. Şu anda yapım süreci devam eden 3 bin 500 konutumuz var. Bu 3 bin 500 konutumuzu da büyük oranda temmuz ve ağustos aylarında tamamlayarak vatandaşlarımıza inşallah teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yapımı devam eden dairelerin teslim tarihleriyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Aydın Baruş, vatandaşların ağır hasarlı konutlarının da yıkımının hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

Malatya Gelinciktepe deprem konutları kuraları çekildi!

Malatya'da yaşanan depremden sonra şehirde artık yüzlerin güldüğünü dile getiren Baruş şöyle konuştu:

"Bugün artık yüzümüz gülüyor. Çünkü Malatya'da yaşayan insanımız için yepyeni yaşam alanları kuruluyor, Gelinciktepe'de, Eski Malatya'da, Yakınca'da, Kaynarca'da... Buralarda yapılan konutlar depreme son derece dayanıklı ve kullanışlı konutlar. Bu konutların bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah herkes dilediği konuta kavuşur, orada huzurla yaşar, altyapı çalışmasının tamamlanması ile birlikte o gittiğiniz afet konutlarının ne kadar güzel olduğunu ne kadar değerli bir yerde olduğunu siz yakinen müşahede edeceksiniz."

 


Geri Dön