20 / 04 / 2024

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanında hayata geçirilen 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.



Beydağı Tabiat Parkı, Sümerpark’ın rehabiletesi gibi önemli birçok saha yatırımlarını gerçekleştiren Lisanslı Kayısı Depoculuk Tesisi, HES Santralleri gibi hayati öneme sahip projelerine ise devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi yeni Kongre ve Fuar Merkezini bu yıl içerisinde tamamlayacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Malatya’nın cazibe merkezi olması noktasında ayrı bir değer katacak yeni merkez, büyük kongre salonu, 200 kişilik 3 toplantı salonu, seminer salonu, idari bina ve yeşil alanlardan meydana geliyor.

Fuar hangarı içinde de düzenlemeler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, hangarın yıpranan zeminini baştan aşağı yeniledi. Havalandırma, elektrik tesisatlarının bakım ve onarımı yapıldı. Hangarların duvar işlemleri de tamamlandı.

Yeni merkezin duvar inşaası devam ediyor. Elektrik başta olmak üzere gerekli altyapı çalışmaları gerçekleştiriyor. Kongre merkezinde iç duvar örme çalışmaları ise sürüyor.  Dış tarafta ise betopan imalatları sürüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra 25 bin metrekarelik alanda peyzaj çalışmaları yapılacak.

Proje tamamlandığında başta Uluslararası Kayısı Fuarı ve Şenlikleri, Film Festivali, Tarım Fuarı, Kitap Fuarı, Otomobil Fuarı, Uluslararası kongreler, sempozyumlar, konferanslar, söyleşiler gibi birçok program yeni merkezde yapılabilecek.


Geri Dön