20 / 04 / 2024

Malatya'da 393 deprem konutu sahiplerine teslim edildi!

Malatya'da 393 deprem konutu sahiplerine teslim edildi!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra konutları zarar gören vatandaşlar için hayata geçirilen konutlar sahiplerine teslim edildi.



Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihindeki depremden sonra konutlar hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının öncülüğünde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gelincik Tepesi'nde inşaat çalışmalarını tamamladığı 2. Etap 393 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Sahiplerini bekleyen toplamda 393 adet konut için Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nde kura töreni yapıldı.

Malatya da 393 deprem konutu sahiplerine teslim edildi!

Vali Aydın Baruş, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Dertlerinize derman olmak için devletin tüm kurumları seferber oldu. Bu süreçte vatandaşlarımızın tüm dertlerini dinleyerek bu sorunların çözüme kavuşması noktasında milletvekillerimizin çok değerli katkıları oldu. Her bir vatandaşımızın yaşadığı sorun aslında bizim sorunumuz. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatta, 'Hiçbir vatandaşın çaresiz durumda bırakılmaması ve mutlaka sorununa bir çözüm getirilmesi' vardı. Bizler de bu süreci bu talimatlar doğrultusunda yönetmeye çalıştık. Pek çok konutu ilçelerimizde vatandaşlarımıza teslim ettik. Gelincik Tepe çok zorlu ve sert bir zemine sahip. Depreme son derece dayanıklı bir alan ve depreme karşı dayanıklı konutlar inşa edildi. Toplam 393 konutu teslim edeceğiz. Bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyorum."

TOKİ'den Malatya'ya 541 yeni konut müjdesi!


Geri Dön