20 / 04 / 2024

Malatya'da akşam saatlerinden şiddetli deprem meydana geldi! Bölgedeki son durumu AFAD açıkladı

Malatya'da akşam saatlerinden şiddetli deprem meydana geldi! Bölgedeki son durumu AFAD açıkladı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde saat 22:04 sıralarında şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin gücüyle ilgili iki farklı açıklama yaptı. Bölgede yaşanan son durumla ilgili ilk bilgiler geldi. İşte detaylar...



Malatya Valisi Hulusi Şahin, deprem sonrası bölgede tarama faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk ihbarı almadık." diyerek yüreklere su serpti.

Hekimhan Kaymakamı Muhammet Öztaş ise deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Öztaş, depremin Malatya-Sivas sınırında meydana geldiğini anlatarak, "Şu an ilgili ekiplerle, bölgedeki köylerle irtibata geçtik. Herhangi bir sıkıntı yok." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaşanan 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Twitter'dan açıklama yaptı. Bakan Soylu depremle ilgili baknalığa herhangib bir olumsuz durumun bildirilmediğini açıkladı.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabındanpaylaştığı mesajda, "Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, saat 22.04'te meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremde, Malatya genelinde ve çevre illerde herhangi bir olumsuz durum ve ihbar ulaşmamıştır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" şeklinde konuştu.


Geri Dön