25 / 04 / 2024

Malatya'da yeni imara açılan yerlerde yatay yapılaşma yapılacak!

Malatya'da yeni imara açılan yerlerde yatay yapılaşma yapılacak!

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda imar ile ilgili konulardan söz edildi.



Malatya Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısı yapıldı. Meclis Başkan Vekili Zafer Kırçuval başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerindeki sokak ve caddelere isimler verilirken, kat artışı içeren imar plan tadilatlarına yönelik talepler de görüşüldü.

Malatya Haber'de yer alan habare göre, mevcut İmar planında 5 kat olan Çöşnük Mahallesi 4172 ada 6 No’lu parsele 10 kat yapılaşma talep edilen madde üzerinde söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Ali Görgeç, 'Cumhurbaşkanımız ısrarla yatay yapılaşmaya vurgu yaparken biz neden hala bu kat yüksekliklerine onay veriyoruz?' dedi. 

İmar Komisyonu Başkanı Eyüp Sağlam Görgeç’e, 'Bu parselin yanındaki adalarda yapılaşma bu şekilde tamamlanmış. Onun için uygun görüyoruz. Yeni imara açılan yerlerde yatay yapılaşmayı sağlayacağız' şeklinde cevap verdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan Meclis Toplantısı’nda, ilk olarak imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü. İmar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları İmar Komisyonu’na devredilirken, bazıları ertelendi, bazıları da oy birliğiyle karara bağlandı.

 


Geri Dön