26 / 04 / 2024

Malatya'daki deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

Malatya'daki deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da evleri hasar gören ev sahipleri için inşa edilen konutlar, kura çekiminden sonra hak sahipleri ile buluşturulacak. 



Anadolu Ajansı'ndan Orhan Yoldaş'ın haberine göre, Adalet ve Kalkınma partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın iletişim ofisinden yaptığı açıklamaya göre, Şubat ayının ikinci haftasında 499 konutun kura çekimi gerçekleştirilecek.

Malatya daki deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca ve Kaynarca mahallelerinde yapım aşaması tamamlanan  TOKİ  deprem konutlarında incelemede bulunan Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AFAD Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ İl Sorumlusu Emrah Acar'ın deprem konutlarıyla ilgili toplantısına katılım gösterdi.

Malatya daki deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

Toplantı sonrasında konuşan AK partili Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yakınca mahallesinde 22 blok halinde 499 ev inşa edildiğinin altını çizerek, konuyu şöyle detaylandırdı: 

"Hava şartları ve tedariklerdeki aksamalar nedeniyle 499 konutun kuralarını şubat ayının ikinci haftasında çekip, hak sahibi vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim edeceğiz. Burası Malatya'nın en güzel yaşam alanlarından biri olacak. Bu bölgeye yaklaşık bin konut kazandırılacak. Bu bölgede 541 sosyal konutun ise 2 Mart'ta ihalesi yapılacak. Bunun yanında Kaynarca Mahallemizde de 126 konut üretildi. Bu konutların da inşaatı yüzde 95 oranında tamamlandı. Kabulleri yapıldıktan sonra kura çekimleri gerçekleştirilecek ve hak sahiplerine evleri teslim edilecek." dedi.

Afet konutlarının teslimleri bu yıl gerçekleştirilecek!

Malatya'daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

İzmir deprem konutlarının teslimleri ay sonuna kadar tamamlanacak!


Geri Dön