26 / 04 / 2024

Malatya'daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Malatya'daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da konut yapım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...



Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden Malatya ilinin Pütürge, Battalgazi, Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçeleri de olumsuz etkilendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu ilçelerde bazı binalar yıkılırken, çok sayıda bina da ağır hasar aldı. Yaşanan depremden sonra hemen harekete geçen ve yardıma başlayan ekipler, devletin şefkatli elini de depremzedelere uzattı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Anadolu Ajansı muhabirine, meydana gelen depremin Doğanyol ve Pütürge ilçeleri başta olmak üzere şehir merkezinde de şiddetli şekilde hissedildiğini hatırlattı.

Meydana gelen depremde 4'ü Malatya'dan olmak üzere toplamda 41 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Aydın Baruş, depremden hemen sonra vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devletin tüm organlarının gerekeni yaptığını söyledi.

Malatya daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

"Konut yapım çalışmalarında çok ciddi ilerlemeler kaydedildi"

Yaşanan sürecin başından itibaren vatandaşların mağdur olmaması için devletin her türlü imkanı verdiğini dile getiren Baruş, şunları dile getirdi: 

"Barınma konusunda da Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığı devreye girerek  TOKİ  aracılığıyla konut yapımına başlandı. O günden bu yana Malatya'da konut yapımında çok ciddi ilerlemeler kaydedildi. Depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere konutlar inşa edildi ve vatandaşlarımız şu an evlerine yerleşti, sıcak yuvalarında kışı geçiriyor."

Malatya daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Baruş, tamamlanan konutların hak sahipliği işlemlerinin de hız kesmeden devam ettiğini kaydedek, Doğanyol'da 424, Kale'de 439, Battalgazi'de 2 bin 81, Pütürge'de 519, Yeşilyurt ilçesinde de 625 çok katlı konut yapımına başlandığını ve bunlardan önemli bölümünün tamamlandığını dile getiren Baruş, kırsalda da toplamda 1214 köy konutundan 690 tanesinin bitirildiğini, 449 tanesinin de yapımının devam ettiğini ve bunların kısa zamanda teslim edileceğini dile getirdi.

"Sıcak yuva için herkes seferber oldu"

Vali Baruş yaptığı açıklamada, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Malatya'da 3 bin 434 konutun yapımı tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edildi. Şu anda devam eden 1793 konut var, bunların 1344'ü çok katlı, 449'u köy konutu. İnşallah onları da kısa zamanda bitireceğiz. İlçe merkezlerinde depremzede olup da konut talep eden tüm vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Hatta kırsal mahalleden yerinde konut istemeyip de ilçe merkezinde isteyenlerin talebini de karşıladık. Dolayısıyla Malatya, 24 Ocak depreminden sonra büyük mesafe aldı, iyileştirmeler yaptı ve devletimizin sağladığı olanaklar çerçevesinde vatandaşlarımızı sıcak yuva sahibi yaptı.

Malatya daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İçişleri, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlarımıza, TOKİ ve AFAD yetkililerine, depremden bugüne birlik halinde hareket eden milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, bürokratlara ve memurlara teşekkür ediyorum. Burada büyük bir emek var, vatandaşlarımıza sıcak yuva temin etmek için herkes seferber oldu."

Malatya'da süren kentsel dönüşüm çalışmaları da olduğunu kaydeden Baruş, "Dolayısıyla talep eden vatandaşlarımızın ev sahibi olamaması kesinlikle söz konusu değil. Depremin yaraları çok büyük oranda sarıldı. Köy konutlarında yaşanan zorluklardan dolayı gecikmeleri de kısa sürede telafi edeceğiz. Şu anda bina aşamasında çok sayıda konut var. Bunlar da bittikten sonra Malatya artık depremi barınma açısından atlatmış olacak." diye konuştu.

"Allah devletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun"

Merkez Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi'nde yer alan deprem konutunda yaşamını sürdüren Ferhat Dikme de yaptığı açıklamada konutlardan son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Dikme yaptığı açıklamada depremde zor bir süreci atlattıklarını belirterek,  "Zor günler geçirdik, evler yıkıldı, bazı vatandaşlar evsiz kaldı. Allah devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Devletimiz evleri yaparak teslim etti. Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin." şeklinde konuştu.

Depremzede Elif Kaya da yaptığı açıklamada depremde evinin zarar gördüğünü dile getirerek, "Bir süre kiraya geçtik, 3 aydır da burada yaşıyoruz. Memnunuz, razıyız, evimiz güzel. Allah yetkililere hayırlı ömürler versin. Allah devletimizden razı olsun." dedi.

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap'taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Malatya'da tapu işlemleri yüzde 44 arttı!


Geri Dön