26 / 04 / 2024

Maltepe Dolgu Alanı'na 19 bin ağaç dikildi!

Maltepe Dolgu Alanı'na 19 bin ağaç dikildi!

Maltepe’de denizin doldurulmasıyla kazanılan devasa alan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezlerinden biri olacak. 19 bin ağacın dikildiği alanda çalışmalar bitme aşamasına geldi...



Maltepe’de denizin doldurulmasıyla kazanılan devasa alan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezlerinden biri olacak. 19 bin ağacın dikildiği alanda çalışmalar bitme aşamasına geldi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Maltepe Dolgu Alanı’nda sürdürdüğü rekreasyon projesi kapsamında alana 19 bin ağaç dikildi. Dolgu alanı tamamlandığında Avrupa’nın en büyük yaşam spor ve eğlence merkezi olacak. 171 futbol sahası büyüklüğündeki dolgu alanının bir bölümü miting alanı olarak düzenlendi. Yenikapı’daki miting alanı gibi Maltepe miting alanı da 1 milyon kişi kapasiteli olacak. 


201 MİLYON LİRALIK PROJE 


Şu anda bitme aşamasında olan proje sayesinde Maltepeliler devasa bir meydan ve parka kavuşmuş oldu. Bu projenin İBB’ye maliyeti ise 201 milyon lira oldu. Parkta kültür ve aktivite alanında sergi mekânları, seyir platformları, 4 bin 600 kişi kapasiteli amfi tiyatro, piknik alanları, 3 helikopter pisti ile bilim parkı da bulunuyor. Uluslararası tenis maçlarının oynanabileceği tenis kortu da projede yer alıyor. Ayrıca 2 bin 856 araçlık otopark ve 76 otobüslük ayrı bir otopark oluşturuldu. Parkta 1 atletizm pisti, 1  futbol sahası,  2 halı saha,  5 tenis kortu, 8  basketbol sahası, 4 voleybol sahası, 2 mini golf alanı, 7 bin 500 metre bisiklet parkuru, 2 trafik eğitim pisti, 2 model araç pisti, 2 model gemi havuzu, kaykay pisti,  çocuk macera parkı, Çocuk Arkeoloji Parkı, Midilli parkuru, mini hayvanat bahçesi de yer alıyor. 


Akşam Gazetesi 


Geri Dön