26 / 04 / 2024

Maltepe'deki kurban kesim alanı gençlere açılacak!

Maltepe'deki kurban kesim alanı gençlere açılacak!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, projelerinden bahsederek, Cevizli'de, Carrefour'un arkasında yer alan kurban kesim alanını tamamen kapatıp, orada gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunacağı merkezler yapmak istiyoruz.



Mahalle Buluşmaları kapsamında Yalı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, projelerinden bahsederek, "Cevizli'de, Carrefour'un arkasında yer alan kurban kesim alanını tamamen kapatıp, orada gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunacağı merkezler yapmak istiyoruz. Büyükbakkalköy civarında da daha modern bir kurban kesim alanı kurmak istiyoruz" dedi. 


İmar, altyapı sorunları,  Marmaray  ve buna bağlı altgeçit çalışmaları, kentsel dönüşüm, çevre sorunları, sokak hayvanlarıyla ilgili problemler, spor alanları ve trafik problemlerinin tartışıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, "Maltepe'nin sorunlarını çözmek için el ele kol kola birlikte yürümek durumundayız. Geçen bir rapor istedim. Göreve geldiğim günden bu yana 14 bin 500 insanla görüşmüşüm. Takdir edersiniz ki hepinize yetebilmek çok zor. Şunu özellikle rica ediyorum sorunlarınız neyse bizlere her noktada çekinmeden aktarın, özel  gençlere açılacak görüşmelere çok da gerek yok. Mühim olan sorunun çözülmesidir. Başkan'a dokunmakla sorunlar çözülmüyor" diye konuştu. 


"MALTEPE'Yİ BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ" 


Bir ülkede kaldırımların yüksek olmasının medeniyetin düşüklüğüne işaret ettiğini belirterek konuşmasını sürdüren Kılıç, şunları söyledi: "Kaldırımların yüksek olduğundan şikâyet ettiniz. Peki, neden yüksek? Çünkü siz arabanızı oralara park ederek yaşlıların, engellilerin geçişlerini engelliyorsunuz da ondan. 

Maltepe kalkı nacaksa, bu sorunları büyük bir duyarlılıkla çözüme kavuşturarak kalkınacak. Maltepe Belediyesinden ruhsat alan ama Kartal İlçe Milli Eğitim Müdûrlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren Nihat Erim İlkokulu için, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle bir araya gelerek ilçemize bağlanması noktasında girişimde bulunacağız. Kentsel dönüşüm konusunda sizden 25'er kişilik danışma kurulları istemiştik. Mahallenizde binaların kaç katlı olacağına, nasıl olacağına, ne şekilde yapı lacağı na siz karar vereceksiniz. Ayrıca yeni spor alanları ve yeni kültür merkezleri açılması konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. Buradan sizlere bir müjde de vermek isterim ki Cevizli'de, Carrefour'un arkasında yer alan kurban kesim alanını tamamen kapatıp, orada gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunacağı merkezler yapmak istiyoruz. Büyükbakkalköy civarında da daha modern bir kurban kesim alanı kurmak istiyoruz." 


Tünaydın


Geri Dön