28 / 03 / 2024

Mamaco,gayrimenkul danışmanlığı ile büyümeyi hedefliyor!

Mamaco,gayrimenkul danışmanlığı ile büyümeyi hedefliyor!

Tesis yönetimi, tesis servis hizmetleri ve teknik hizmetler alanında çözüm sunmak amacıyla 2004 yılında Almanya’da kurulan Mamaco, hizmetlerine gayrimenkul danışmanlığını da ekleyerek Türkiye’de büyümeyi planlıyor.



Çiğdem Zorlu, “Yeni düzenlemelerle birlikte konut, ofis, otel, hastane ve AVM projeleri geliştirildi. Yapılan yeni çalışmalarla birlikte yabancı yatırımcılar için gayrimenkul satışlarında kolaylıklar sağlanmaya başlandı. Bu nedenle birçok yabancı yatırımcının gözü Türkiye’deki gayrimenkul projelerinde” dedi. Türkiye’de yıllık 20 milyar dolara ulaşan doğrudan yurtdışı yatırımlarının yüzde 20’sinin emlak sektörüne gittiğini hatırlatan Zorlu, “Tüm bu gelişmeler klasikleşmiş gayrimenkul danışmanlığı emlakçılık tanımını artık daha profesyonel hizmet veren, bu konuda eğitimli, sertifikalı, nitelikli iş gücüne çevirdi. Bu alanla ilgili hizmet veren proje geliştirme ve gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketleri gelişen sektör karşısında artık vazgeçilmez bir ihtiyaç” diye konuştu.


Almanya, İngiltere, Dubai ve Türkiye’de faaliyette olduklarını söyleyen Zorlu, Türkiye pazarına 2013 yılında İstanbul’da açılan ofisle birlikte girdiklerini belirtti.

Ankara ve çevre illerdeki yatırım projeleri için yabancı yatırımcılarla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Çiğdem Zorlu, “Türkiye gayrimenkul sektöründe konut, ofis ve ticari yapı yatırımları son yıllarda ön plana çıkmış olup birçok başarılı proje gerçekleştiriliyor. Perakende ve konut sektöründeki gayrimenkul kira ve satış gelirlerinin son 3 yılda yüksek değerde artış göstermesi de yerli ve yabancı yatırımcılar için pazarı daha cazip hale getiriyor” dedi.


Türkiye’nin gayrimenkul geleceği çok açık

Türkiye’nin gayrimenkul yatırımları açısından geleceğinin çok açık olduğuna inandığını belirten Zorlu şöyle devam etti: “Nüfus artışına ve ekonomik refah seviyesinin artmasına bağlı olarak, sağlıklı konut, ofis, hastane, otel ve AVM yatırımlarına ihtiyaç duyuluyor. Avrupa’nın aksine sürekli bir nüfus artışı ve yaşam dinamizmi mevcut. Tüm yabancı yatırımcılar bu durumun farkında. Vergi oranlarındaki değişimler, bazı yasal düzenlemeler, mortgage sisteminin yasallaşması yabancı yatırımcılar için artı değer oluşturuyor. Şartların iyileştirilmesi Türkiye’ye yatırım yapacak yatırımcıların artmasına ve sıcak paranın girişi ile Türkiye ekonomisine daha da güç katacak diye düşünüyoruz.”

Üzerinde çalıştıkları projeler hakkında da bilgi veren Mamaco Genel Müdür Yardımcısı, “İstanbul,  Ankara  ve Antalya başta olmak üzere satış hakkını aldığımız ve yatırımcılarımız ile üzerinde çalıştığımız AVM, otel, karma ofis projeleri bulunuyor” ifadelerini kullandı.


Dünya


Geri Dön