18 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

2013 yılında hizmet veren Ankara Mamak Belediyesi'nin, Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi.



Mamak Belediyesi'nin 2013'te Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Bülent Arınç'ın damadının kurucuları arasında yer aldığı vakfa 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildiği araziye Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından da 7 milyon TL'lik bina inşa edildiği söylendi. 

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mamak Belediyesi’nin 2013 yılında 43 bin metrekare büyüklüğündeki bir araziyi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı’na üniversite yapımı için 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis ettiği belirtildi.

Sayıştay raporunda yer alan detaylara göre, vakıf ile yapılan bir protokol kapsamında da tahsis edilen arazi üzerine Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 2014 yılında imzalanan bir sözleşmeyle 7 milyon 29 bin TL’lik bir araştırma merkezi hizmet binası inşa edildiği tespit edildi.

İnşa edilen hizmet binası 2016'da Aziz Sancar Araştırma Merkezi" ismiyle hizmete başladı.
Sayıştay denetçileri binanın TÜSEB tarafından kullanıldığını,  binanın elektrik, su ve doğalgaz giderlerinin de 2017 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı bütçesinden karşılandığını, ancak binaya ilişkin "tahsis durumunun belirsiz olduğunu" tespit etti.

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!


Geri Dön