23 / 04 / 2024

Mamak Saklı Bahçe Parkı açılış için gün sayıyor!

Mamak Saklı Bahçe Parkı açılış için gün sayıyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan ve açılışı için gün sayılan 28 bin 500 metrekare büyüklüğündeki Mamak Saklı Bahçe Parkı’nda, 7 seyir terası ile farklı bir tepeden, farklı bir açı ile Ankara izlenecek.




Büyükşehir Belediyesi, şehrin yüksek bölgelerine yaptığı parklarla da bir anlamda Başkent’in güzelliğini vatandaşlara göstermeye gayret ediyor. 50. Yıl Parkı ile başlanılan parklarda seyir terası kullanma projesini Mamak Saklı Bahçe Parkı ile devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere şehrin güzelliklerini farklı açılardan izleme imkanı sunuyor. 


Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan ve açılışı için gün sayılan 28 bin 500 metrekare büyüklüğündeki Mamak Saklı Bahçe Parkı’nda, 7 seyir terası ile farklı bir tepeden, farklı bir açı ile  Ankara  izlenecek. 

Yeşillendirme çalışmaları kapsamında 18 bin 500 metrekarelik alana 839 adet uzun boylu ağacın yanı sıra 43 bin 431 adet çalı grubu dikildi. Peyzaj çalışmaları ve mevsimlik dikilen 233 bin 590 adet çiçekle nakış nakış işlenen desenler ziyaretçilerine görsel ziyafet çekmek için hazırlanıyor.


-1800 METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE 5 KATLI HAVUZ 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından park içerisine yapılan dev havuzda ise ziyaretçilere görsel bir şov sunulacak. 1800 metrekare büyüklüğünde 5 kat olarak yapılan havuz, parka şelale ortamı da kazandıracak. Seyir teraslarının havuz etrafına yapılmasıyla yeşilin huzuru ve suyun rahatlatıcı etkisi bir araya getirilmiş oluyor. 

Merpen kulelerine bağlantıyı sağlamak amacıyla yapılan köprü ise vatandaşların bu bölüme daha rahat ulaşmalarına imkan verecek. Ziyaretçilerin sıkıntı yaşamaması için güvenlik görevlilerinin ve güvenlik kameralarının bulunduğu 30 araçlık otopark da hizmet verecek.


-ENGELLİ DOSTU PARKLAR

Büyükşehir Belediyesi merpenlerin yanı sıra parkta, yaşlı ve engelli vatandaşların dolaşımını kolaylaştırmak amacıyla dik ve yatay asansörleri de unutmadı. Farklı seçeneklerin olduğu parkta dileyenler yürüyerek parkın en üst noktasına kadar çıkabilirken, dileyenler de yaşlı ve engelli vatandaşlar için düzenlenen asansör sistemini kullanabilecekler. 147 metre uzunluğunda olan asansörler 8 kişilik kapasiteye sahip bulunuyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön