19 / 04 / 2024

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında hayata geçirilen Adana'nın ilk Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor.



Adana'da, Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri kıyısında 130 dönüm alanda hayata geçirilen kentin ilk Millet Bahçesi açılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yılın başında yapımı için hazırlıklara başlanan Millet Bahçesi'nde yaklaşık 11 aylık çalışmadan sonra sona gelindi. Birkaç gün içerisinde açılışa hazır hale gelecek olan, 130 dönüm alanda kurulan bahçede, botanik park, piknik alanı, su kayağı tesisi, optimist marina, yelken kulübü, seyir terasları, deniz feneri, engelli lokalleri, amfi tiyatro, festival meydanı, halatlı kayma, hayal yeli, bisiklet ve yürüyüş yolları, otopark ile birçok sosyal donatı yer alıyor.

Engellilere yönelik sosyal tesislerin de bulunduğu Millet Bahçesi'nde, vatandaşların gün boyu keyifli vakit geçirmeleri hedefleniyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Millet Bahçesi'nin yapımı ve gelinen aşama hakkında bilgiler verdi.

Adana'nın ilk Millet Bahçesi'ni açmak üzere olduklarını söyleyen Çelikcan, şu şekilde konuştu:

"Çok az işimiz kaldı, tabiri caizse son rötuşları yapılıyor. İnşallah Adana'ya yaraşır, Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı Millet Bahçeleri örneklerinden bir tanesi de burası olacak. İçerisinde 2 kır bahçesi, 2 kıraathanede ücretsiz ikramlarımız olacak, 500 kişilik sosyal bir tesisimiz var.

Adana Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Vatandaşlarımız buraya gelip Seyhan Nehri'nin mavisiyle, yapmış olduğumuz Millet Bahçesi'nin yeşilinin birleştiği noktada güzel ve hoş vakit geçirebilecekler. 130 bin metrekarelik alan içerisinde burayı Adanalılara kazandırmış oluyoruz. Yine çocuklarımız için çok değişik oyun alanlarının olduğu, adrenalin tutkunu çocuklarımız için 'zip coaster' dediğimiz halatlı kayma yapılan güzel bir tesisi de yine Adana'ya kazandırmış oluyoruz."

"GÖNLÜMÜZ CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇMASINDAN YANA"

Mahmut Çelikcan, Adana'ya kazandırdıkları yeşil alanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Bahçenin açılışı için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kente davet edeceklerini söyleyen Çelikcan, şöyle konuştu:

"Burası vatandaşlarımızın çocuklarıyla gelip gün boyu pikniklerini yapabilecekleri, oyun oynayabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri çok güzel bir alan olacak. Ailelerimiz burada sıkılmadan gün boyu hoş vakit geçirebilecekler. Çok küçük rötuşlarımız kaldı, birkaç günlük işimiz var.


Geri Dön