20 / 04 / 2024

Mamak'ın çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Mamak'ın çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezi bu değişimin sembolü haline getirdi.



Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezi bu değişimin sembolü haline getirdi. Mamak merkez uygulanan projelerle Ankara'ya örnek bir yer haline geldi. Büyük bir değişim ve dönüşüme imza attıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Mamak'ta sembolleşen ve birbiriyle bütünleşen projeler gerçekleştiriyoruz. Binlerce gecekonduyu yıktık yerine modern konutlar, sosyal donatı alanları, rekreasyon alanları inşa ettik ve hala devam ediyoruz. Değişen Mamak'ın prestij projelerinden olan Kartaltepe Kentpark, Seğmen Konağı ve Parkı ve Planetaryum Kule ile Mamak'ın merkezi bu dönüşümün sembolü haline geldi" dedi. 


REKREASYON, KÜLTÜR VE BİLİM BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR

Mamak Belediyesi'nin Mehtap Mahallesi'nde inşa ettiği Kartaltepe Kentpark Projesi'nin ilk etabı tamamlandı. 150 bin metrekarede uygulanan proje içerisinde çocuk oyun alanları, dev kartal figürü, kafe, spor alanları gibi bir çok imkan da bulunuyor. Mehtap Mahallesi'nin devamında Misket Mahallesi ile bitişik noktada inşa edilen Seğmen Konağı ve Parkı Kartaltepe Kentpark'ın devamı niteliğinde. Sosyal ve kültürel faaliyetlere hizmet eden Seğmen Konağı ve Parkı 20 bin metre kare proje alanında yapıldı. Konak projesi içerisinde koşu yolları, arazide kullanılan yatay asansör ve yürüyüş bandı, seyir terasları, halkın sosyal ve kültürel tesis, açık anfi, 2 adet düğün salonu, çok amaçlı salon, çocuk oyun alanı, fitness alanı, meslek kursu ve etüt odaları ve geniş rekreasyon alanı bulunuyor. Birbirini tamamlayan dev projelerin son halkasını ise yapımı tamamlanmak üzere olan Planetaryum Kule oluşturuyor. Astronomi ve gök bilimi meraklılarını Mamak'a toplayacak proje içerisinde 60 metre yüksekliğinde kule, gezegen evi, seyir terasları, fitness grubu, çocuk oyun alanı ve yeşil alanlar bulunuyor. 


Ticari Hayat


Geri Dön