19 / 04 / 2024

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.






Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ortaklaşa hazırlanan ve“4 Meydan 4 Odak” adı verilen düzenleme çalışmalarında ilk kazma, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kontrolünde vuruldu. Başkan Şükrü Sözen’in yanında Fen İşleri ve proje ekibi hazır bulundu. Manavgat ve Türkiye’nin göz bebeği olan Side güzelliği bozulmadan eski ihtişamıyla halka ve turistlere hizmet etmeye devam edecek.


NEDEN DEĞİŞİM


Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side’yi daha güzelleştirip yerli ve yabancı turistlerce daha kolay izlenebilir hale getirmek, bölgede alışveriş canlılığını arttırmak için yapılan proje 150 günde tamamlanması planlanandı. 25 bin metrekarelik düzenlemenin 18 bin metrekaresinde doğal traverten döşemesi yer alacak. Koruma Kurulu’nun onayladığı kriterlerde hazırlanan projede aydınlatmalar da yenilenecek. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin TL’ye mal olacak.


SEZON SONU


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side esnafına zarar vermemek adına çalışmanın başlaması için sezon sonunu beklediklerini ve projenin etaplara bölündüğünü, ilk etap çalışmaların başladığını söyledi. Eski taşların yürürken rahatsız ettiğini ve yerli-yabancı turistlerden sürekli şikâyet aldıklarını söyleyen Başkan Sözen” Bizde bu şikâyetleri dikkatte aldık ve böyle bir projeye başladık yalnız başlarken de esnafın zarara uğramayacağı bir zamanda yaptık. Ve sezon sonunda yaptık. Ve sezon başında bitmesini palnlıyoruz ”diye konuştu. Doğal güzelliklere de zarar gelmeyeceğini ve bu projenin Side’ye iyi geleceğini de vurguladı.

 

BAŞKAN SÖZEN’İN KONTROLÜNDE


Manavgat Belediyesi, 1 yıldır süren çalışmaları neticesinde hazırladığı “Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk çalışmaları Liman Meydanı Turgutreis Caddesi’nden başladı. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ortaklaşa hazırlanan ve“4 Meydan 4 Odak” adı verilen düzenleme çalışmalarında ilk kazma, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in kontrolünde vuruldu. Başkan Şükrü Sözen’in yanında Fen İşleri ve proje ekibi hazır bulundu. Köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle dünya turizminin gözbebeği olan Side’de uygulanacak proje geçtiğimiz günlerde esnaf ve vatandaşlara tanıtılmıştı. 


SİDE DAHA DA GÜZELLEŞECEK


Antik Side Kentsel Tasarım projesinin ilk etabı olan meydan düzenlemelerini kapsayan çalışmalarda, tarihi ve kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere olduğu gibi aktarmak, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side’yi daha güzelleştirip yerli ve yabancı turistlerce daha kolay izlenebilir hale getirmek, bölgede alışveriş canlılığını arttırmak için yapılan proje.150 günde tamamlanması planlanan projede, 25 bin metrekarelik düzenlemenin 18 bin metrekaresinde doğal traverten döşemesi yer alacak.


Koruma Kurulu’nun onayladığı kriterlerde hazırlanan projede aydınlatmalar da yenilenecek. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin TL’ye mal olacak.


TARİHİ DOKUYA ASLA ZARAR VERİLMEYECEK


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side esnafına zarar vermemek adına çalışmanın başlaması için sezon sonunu beklediklerini ve projenin etaplara bölündüğünü, ilk etap çalışmaların başladığını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Turizm sezonu başlayıncaya kadar yetiştirmeyi planladığımız düzenleme çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımızda tarihi dokuya asla zarar verilmeyecek. Her zaman belediyemizin yanında olan esnaflarımızın çalışmalarımıza destek olacağını bilmek bizleri mutlu ediyor. Projenin uygulanmasında mutlaka sıkıntılar olacaktır. Ama bu süreci el birliğiyle çalışarak, esnaf ve vatandaşlarımızla paylaşımda bulunarak geçireceğimize inanıyorum. Belediyemizin proje ve kontrol ekibi de sürekli bölgede bulunarak çalışmaları denetleyecek. Bizlere çalışmalarımızda destek olan tüm esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.


Antalya'nın Gündemi


Geri Dön