26 / 04 / 2024

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi 2016'da açılacak!

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi 2016'da açılacak!

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi inşaat yapım protokolü MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ve ihaleyi kazanan Murathan Hamam Sauna İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güneş arasında imzalandı.



Manavgat Yüksek Öğretim Bilimsel Ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı (MAYÖV) yönetiminde hazır bulunduğu İmza törenine MASİAD Başkanı Turgay Akar,  MATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, fakülte İnşaat ve İhale komisyonu ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu Manavgat Üyeleri katıldı.



2016 – 2017 YILINDA AÇILACAK

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada imzanın her iki taraf içinde hayırlı olmasını dileyerek fakülte inşaatının 300 günde tamamlamayı ve 2016 – 2017 öğretim yılında fakülteyi açmayı planladıklarını söyledi.



İHALEYİ MURATHAN İNŞAAT KAZANDI

Boztaş, “Geçtiğimiz günler MATSO binasında gerçekleşen kapalı zarf usulü ihaleye 7 firma katıldı.  İki aşamalı olan ihalede birinci aşama kapalı zarf usulü ile gerçekleşti. Ertesi gün aynı saatte ilk aşamada en düşün fiyat teklifini veren 4 firma ile ikinci aşamaya geçildi. İkinci aşama ihale ise açık eksiltme ile anahtar teslim götürü bedel yapıldı. İhaleyi 4 milyon 150 bin lira + KDV ile birlikte toplamda 4 milyon 900 bin lira Murathan Hamam Sauna Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması kazandı. Yönetim Kurulumuz Salı günü gerçekleştirildiği haftalık toplantıda İnşaat komisyonun tuttuğu raporu onayladı. Bu günde ihaleyi kazanan firma ile protokol imzalıyoruz. Belediyeye inşaat ruhsatı için müracaat etmiştik. Şantiye şefliği ve müteahhit için imza bekletiliyordu. İmzalar tamamlandıktan firma inşaata başlayacak. Ramazan bayramının ardından bir temel atma töreni gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.



FAKÜLTE İLE ÜNİVERSİTESİNİN TEMELİ ATILMIŞ OLACAK

MATSO Turizm Fakültesi ile ilçede kurulacak olan üniversitenin temelini atmış olacaklarını vurgulayan Boztaş 53 bin 600 metrekare alanın üniversite yerleşke alanı olarak ilan edildiğini ve MATSO turizm Fakültesinin bu alan içerisinde 5 dönümlük bir sahada yer alacağını kaydetti. Alanda birçok fakültenin yapılabileceğini anlatan Boztaş, Manavgat üniversitenin kurulması için iki fakülte binasının daha yapılması gerektiğini belirtti. İlçede hayırseverlerden tarafından birçok okul yaptırıldığını hatırlatan Boztaş, okul binalarının yapım maliyetlerine fakülte binalarının yaptırılabildiğini belirterek fakülte yapımı için hayırseverlere çağrıda bulundu. Başkan Boztaş,  Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin inşaatının başlaması aşamasına kadar geçen süreden sürede katkı sağlayan ve emeği olan herkese teşekkür etti.



“MANAVGAT’IN İLK FAKÜLTESİNİN İNŞAATINI YAPMANIN GURUNU YAŞAYACAĞIZ”

Yaklaşık 6 bin metre kare inşaat alanı var. Murat Güneş ihaleyi kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek şirket olarak ilçenin ilk fakültesinin inşaatını yapmış olmanın mutluluğunu yaşacaklarını söyledi. Güneş, Bu inşaatı yaparken maddi zararımız olabilir. Ekibimizle birlikte Manavgat’a fakülte inşaatını yapmanın gururunu yaşacağız. 300 günü beklemeden İnşaatı 210 gün gibi sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.  



Antalya Akdeniz Haber


Geri Dön