26 / 04 / 2024

Manisa Ahmetli Alahıdır Mahallesi'nde tapu sevinci!

Manisa Ahmetli Alahıdır Mahallesi'nde tapu sevinci!

Ahmetli Alahıdır Mahallesi sakinleri 30 yıldır alamadıkları tapularına kavuştu. 550 vatandaşa tapularını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ verdi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Ahmetli Belediyesi tarafından Alahıdır Mahallesi'nde düzenlenen tapu dağıtım törenine katıldı. Tapu konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Özdağ, "Yıllar öncesinde maalesef Türkiye kadastro meselesini halledememişti. Şimdi bu tapular verilmeye başlanıyor. Aynı zamanda iskan-imar meseleleri de halledilmeye başlandı" diye konuştu. 



550 vatandaş tapu aldı 


Tapuların egemenliğin sembolü olduğunu anlatan Özdağ, şunları söyledi: 


"Bu mahallede 30 yıldır tapu verilmiyordu. Ama şimdi 550 vatandaşımız tapu sahibi oldu. Lakin aynı zamanda bir tapumuz daha vardır ki, onlar da bizim camilerimizdir. Bu topraklara 960'lı yıllarda geldik. Geldiğimiz günden bu yana kadar fethettiğimiz her yerde cami yaptık. Camimiz bizim mührümüzdü. Datça'ya kadar, Muğla'ya kadar gittik. Orada denizin sınırına cami yaptık. Dedik ki, 'burası Türkiye'nin toprağıdır'. Ama birileri, bazı hainler Diyarbakır gibi Araplar döneminde, Hz. Ömer döneminde fethedilmiş olan Diyarbekir diye adlandırdığımız bölgede tarihi camileri yakacak kadar alçalabiliyorlar. Fatih Paşa Camii'ni yakıyorlar. Utanmıyorlar, 'burayı helikopterlerle vurdular' diyorlar.


Yeni Asır




Geri Dön