19 / 04 / 2024

Manisa Çarşı'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılıyor!

Manisa Çarşı'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılıyor!

Kentteki kültürel mirası korumak için yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları hızla sürüyor.



 

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma uygulamasında 2. etap 2. Kısım çalışmaları sürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, tarihsel dokunun algılanmasını olumsuz etkileyen, dokunun karakterini bozan eklentileri kaldırıp yapıların cephelerin özgün yapısına uygun olarak yenilen çalışma da bölgenin gizli güzelliği ortaya çıkarılacak. Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin  İzmir  2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandığını söyleyerek "Cephe sağlıklaştırması projesinde çatı ile ilgili uygulamalar bitti. Bunun yanı sıra çatı yalıtımı, kiremit kaplama, yağmur oluğu, yağmur borusu, sıva boyama, saçak, tabela imalatları tamamlandı.  Ahşap doğrama imalatlarının uygulaması devam etmektedir. Bunun yanı sıra projede yer alan tüm eklentilerle ilgili çalışmalar sorunsuz devam ediyor” diye konuştu.

Hareketlilik katacak


Kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma çalışmasıyla yapıları gelecek nesillere aktarmayı amaçladıkları söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,” Kentin tarihi, kültürel, turistik değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için birçok proje hayata geçirdik.  Bu anlamda 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma projesi başlattık. Çalışmalar kapsamında dükkân ve işletmelerin dış cephesini dokusuna uygun olarak yenileyip, kentimize kazandırıyoruz. Manisa için büyük önem taşıdığını düşündüğünüz çalışmanın bölgeye de hareketlilik katacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

Bölge sakinleri de sokak sağlıklaştırma çalışmasından memnuniyetini paylaşarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini sundu.


Geri Dön