19 / 04 / 2024

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.



İçişleri Bakanlığı, Manisa'nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında geçtiğimiz sene ilçedeki orman arazisine kaçak kongre merkezi inşa ettiği gerkeçesiyle soruşturma açmıştı.

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; İçişleri Bakanlığı'nın ilk ön inceleme raporunda Demirci ilçesi Eskihisar Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan kongre merkezinin, gerekli izinler alınmadan orman arazine kaçak inşa edildiği belirlenmiş ve Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni vermişti.

Belediye Başkanı Selçuk, o dönemde kaymakamlığa ilettiği yazıda, orman arazisinin 2B kapsamına alınması için ilgili yerlere yazı gönderdiğini belirtmesine rağmen, İçişleri Bakanlığı'nın ön inceleme raporunda bu konuda hiçbir girişimin olmadığı tespit edilmişti. 

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

ÇIKAN HABERLER SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRDİ

İçişleri Bakanlığı'nın ilk soruşturma izninden sonra Demirci ilçesinde yerel gazetecilik yapan Mustafa Temiz'in, Belediye Başkanı Selami Selçuk'un ilçedeki Pazar mahallesine 2018'de inşa ettirdiği 10 adet balıkçı dükkanının kaçak olduğu iddialarını gündeme getirdi.

Gazeteci Mustafa Temiz'in yaptığı haberleri suç duyurusu olarak gören Demirci Cumhuriyet Başsavcılığı, sürdürülen idari ve adli soruşturmalar ile yaptığı incelemenin ardından Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında soruşturma izni verilmesi için İçişleri Bakanlığı'na talepte bulundu.

İKİNCİ SORUŞTURMA KAÇAK BALIK DÜKKANLARINDAN

Demirci Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda İçişleri Bakanlığı AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk'un, ilçedeki Pazar Mahallesi'nde imar planında yol olarak görünen alanda inşa edilen kaçak balıkçı dükkanları için ikinci kez soruşturma izni verdiği öğrenildi. 

İçişleri Bakanlığı'nın ikinci ön inceleme raporunda, Pazar mahallesine 2018'de yaptırılan 10 adet balıkçı dükkanının bazılarının kamuya ait yol üzerinde kaldığını, dükkanlarının bir kısmının ise imarda park alanı olarak görülen yere inşa edildiğini, alandaki bir parselin özel mülkiyet olmasına karşın belediye tarafından işgal edildiği ve kamuya ait olan yol üzerine yapılan dükkanların kaçak olduğunu belirledi. 

İçişleri Bakanlığı, ön inceleme raporundan sonra tespit edilen bulgular nedeniyle hem AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında, hem de belediye Fen İşleri Müdür Vekili Kubilay Kaymak hakkında soruşturma izni verilmesi yönünde karar aldı.

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'a kaçak villa şoku!


Geri Dön