16 / 04 / 2024

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.



Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. 

Yeni Şafak'tan Burak Doğan'ın haberine göre; Büyükerşen, Yeni Şafak’ın gündeme getirdiği habere ilişkin meclis toplantısında “Villa değil 2 odalı 1 mutfaklı yalı. Yan tarlanın sahibi komşu almış, kurmamış çürümesin diye aldım kurdum. Resmi işleriyle arkadaşım ilgilenecekti, yanlış yapmış” diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kendi kaçak villasından haberi olmadığını belirtti. Koronavirüs salgını ve sağlık sorunları sebebiyle uzun süredir belediye meclisi toplantılarına katılamayan Büyükerşen, son toplantıya kendi başkanlık yaptı. Toplantıda Büyükerşen'e Yeni Şafak'ın gündeme taşıdığı “kaçak villa”ya ilişkin soru soruldu. 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini eleştiren Büyükerşen, alaycı bir üslupla, “Yalan söylemişler. Villa değil, 2 odalı 1 mutfaklı yalı” dedi ve şunları kaydetti: 

ÇÜRÜMESİN DİYE KURMUŞ

Yılmaz Büyükerşen den kaçak villa açıklaması!

“Eşimin tarlasının yanında bir komşusu var. O prefabrik almış. Ancak kuramamış. Bizim bahçemizde durmasını istedi. Ben de çürüyeceğini düşünerek ondan satın aldım. O zaman ismi lazım değil, bir arkadaşımdan gerekli işlemleri yapmasını istedim. O da ilgilenecekti. Ama yanlış işlemler yapmış. Belediyeden ruhsat alınabilirmiş, bir de internet üzerinden imar affına başvuru yapmış, oradan da belgesi gelmiş. Verilen tarihler de yanlış verilmiş. Tarihin doğru olmadığının anlaşılması üzerine savcılığa şikayette bulunulmuş. Usulsüzlük mü? Yanlış beyandan ötürü. Savcı da hükmün ertelenmesine karar vermiş. Kısacası, tabii çok yanlış. Benim hatam, kabul etmek zorundayım. İlgilen kendi işinle kardeşim, hele belediye başkanıysan.”

PARA YABANCIYA GİTMEDİ

CHP'li Tepebaşı Belediyesi'ne 38 bin TL ceza ödeyerek ruhsat aldığını belirten Büyükerşen, “Tepebaşı Belediyesi'ne gidilip ceza yatırılır ve ruhsat talebinde bulunulur. Yapmışlar eksik olmasınlar, bugün getirdiler, aha ruhsat burada. Olan bana biraz pahalıya mal oldu. Başka yere de yabancıya gitmedi, Tepebaşı Belediyesi'ne gitti. Bunun için üzülmüyorum. Olay budur. Doğrudur” diye konuştu. 

Bunun siyasi açıdan tartışılmasına da tepki gösteren Büyükerşen, yapılan usulsüzlüğü “Bunu daha fazla çekiştiriyorlar. En büyük yanlışları da yalıya villa demeleri” dedi.

Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'a kaçak villa şoku!


Geri Dön