28 / 03 / 2024

Manisa Salihli’ye dev spor kompleksi!

Manisa Salihli’ye dev spor kompleksi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılacak olan Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu Projesi’nin ihalesini gerçekleştirdi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.




Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılacak olan Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu Projesi’nin ihalesini gerçekleştirdi. Yaklaşık 8 milyon 250 bin lira bedelle ihalesi gerçekleşen dev projenin Salihli’nin spor salonu ihtiyacına önemli ölçüde cevap vereceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

İl genelinde gençlere yönelik projeleriyle dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli’ye Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projesinin ihalesini gerçekleştirdi. Salihli Belediyesi ile ortak yürütülecek projeyle ilçenin uluslararası standartta bir tesise kavuşacağı belirtildi. Projenin toplam 5 bin 790 metrekare inşaat alanı olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bunun 3 bin 750 metrekaresi kapalı alana sahip. Spor salonumuzda; uluslararası saha ölçülerine (IHF, FIVB, FIBA) uygun Hentbol, Voleybol ve Basketbol sahası, 1 adet 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet çocuk havuzu, 4 adet giyinme soyunma odaları, uluslararası düzeyde hakem odası, ses-kayıt odası, antrenör odası, 1 adet kafeterya, 1 adet kondisyon salonu, idari ofisler, çocuk oyun odası, mescit, WC ve duş bölümlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca binamızın çevresinde otopark ve yeşil alan düzenlemesi ile birlikte halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Yer tesliminin ardından çalışma başlayacak

Dev projenin ihalesinin gerçekleştiğini, önümüzdeki günlerde yüklenici firmaya yer tesliminin yapılacağını belirten Başkan Ergün, “8 milyon 227 bin lira bedelle ihalesi gerçekleşti. Yarı yarıya Salihli Belediyesi ile paylaşarak bu projemizi Salihli’ye kazandıracağız. Hedefimiz, Manisa merkezindeki gibi uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda kulvarlara sahip bir yüzme havuzunu ve spor salonunu Salihli’mize kazandırmak. Bu güzel tesisimizin temelini yer tesliminden sonra inşallah Mart ayı ortalarında atmayı planlıyoruz. Salihli’mize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi




Haber Habertürk Egeli Ek Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Manisa Turgutlu Belediyesi'nin Manisa Büyükşehir Belediyesi ile eş finansman desteğiyle Turgutlu'ya Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu kazandırmak için kolları sıvadı.


Spora ve sporcuya tam destek düşüncesinden hareketle ilçede yükselecek spor kompleksi, spor alanındaki beklentiyi karşılayarak Turgutlu'nun geleceğine yapılan en büyük yatırımlar arasında yerini alacak. 


Turgutlu gençliğine verdikleri sözü yerine getirecek olmalarının mutluluğunu yaşadıklarım ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, dev spor kompleksi hakkında bilgi verdi. Turgutlu spor camiasının beklentisini karşılamak adına Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturduklarını söyleyen Başkan Şirin, "Biz Turgutlu'nun sporun her alanında yıllardır süregelen başarı çıtasını biliyoruz. Bu çıtayı Ege Bölgesi'nde ve tüm Türkiye'de ses getirecek noktaya taşımak adına büyük bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz spor kompleksini hayata geçirmek için girişimde bulunduk. Belediye Meclisimizce de kararını aldığımız projeye dair Büyükşehir Belediyesi'nin eşfinansman desteğini aldık. İlk adımları attık ve bugün geldiğimiz noktada projenin ihale süreci başlamış oldu" dedi. 


Turgutlu Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu Projesi'nin 14 bin 325 metrekarelik alanda yükseleceğini söyleyen Başkan Şirin, "Tesiste yarı olimpik bir yüzme havuzu olacak. Ayrıca 500 kişilik basketbol sahası, farklı aktivite alanları, dinlenme ve idari bölümler ile ferah ve geniş bir peyzaj alanına sahip olacak. 

Proje şuan ihale aşamasında. Öngörülen inşaat süresi 7 ay gibi kısa bir süre. O açıdan resmi prosedürler tamamlandığında ilçemizde dev bir yatırım yükselecek. Elbette bu kompleks Turgutlumuz'un sporla çok daha fazla anılmasına imkan sağlayacak dev bir yatırım olarak yine Turgutlu'nun kazancı olacak. Bu anlamda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve ekibine, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Spor kompleksimiz şimdiden başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere tüm Turgutlu'ya hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 


İlçenin ilk kent müzesi kuruluyor 


Kentin geçmişi ve geleceği arasında köprü kurmak için kolları sıvayan Turgutlu Belediyesi, Turgutlu'nun ilk kent müzesini kuruyor. Müze yapılacak Üzümcüler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in 'Turgutlu'nun müzesini Turgutlular kuracak' çağrısına kulak veren sivil toplum kuruluşları da müze için yaptıkları katkılarla, tozlu raflarda kalmış ilçenin zengin geleneksel ve kültürel mirasını geleceğe bağışlıyor. 


KÜLTÜR VİTRİNİ 


Zafer Kalkınma Ajansı ortaklığı ile yürütülen bir proje olan Kent Müzesi'nin 2017 yılının ilk çeyreğinde kapılarını - kültür turizmine açacağını söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Türk kültürünün en önemli değerlerini Kent Müzesi'nde bir araya getirip, zengin mirasımızı geleceğe aktaracağımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. Tarihi Üzümcüler Konağımız'ı müzeye dönüştürerek, içerisinde bizi biz yapan değerlerin en önemli materyallerini sergileyeceğiz. Şuanda konak restorasyonumuz hızla devam ederken, bir yandan da teşhir ve tanzim için bağışları alıyoruz. Turgutlu Belediyesi olarak tarihimize saygı duyarak değerlerimize sahip çıkıyor, Turgutlu'nun ilk kent müzesini kuruyor olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. 



Habertürk Egeli Ek


Geri Dön