24 / 04 / 2024

Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı ikinci kez durdu!

Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı ikinci kez durdu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu 'nun katılımıyla temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi 'nin yapımı ikinci kez başlamadan durdu.




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık  Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla temeli atılan 558 yataklı Manisa şehir hastanesinin yapımı ikinci kez başlamadan durdu. 

çalışmaiann şimdi de deprem ayracı nedeniyle tarafından Manisa'nın en büyük toplu bilmiyorum. Benim bildiğim bir şey var. Bu İyon bir bütçe harcayarak büyük bîr has- imiz gerçekten dünyanın imrendiği tesisler kadar büyük yatınmların kusursuz yapıl- tane kompleksi yapıyorsanız ve yann de- oluyor. Siz 50 yıl 100 yıl hizmet edecek bir ması lazım. prem olduğunda elinizde kaiması gereken tesis kuruyorsunuz bunda önemli olan bu Onun için 6 ay bekleyeceksem beklerim, en sağlam bina hastane binasıysa orun tesisi kurarken titizlenmek. Kurarken çok beklemeliyiz8 diye cevap verdi. Hastane üzerine özellikle eğilmeniz gerekir. fazla mesai ve vakit harcamak. Bütün yapılacak olan bölgede daha önce  TOKİ  Geçtiğimiz gün Merkez Efendi Devlet Has- seçenekleri sıkıntılan gdermek. Bunlar tarafından Manisa'nın en büyük toplu tanesi'ndeydim. yapılmazsa sıkıntılar sonra ortaya çıksa ne ay sonra başlaması bekleniyor. 

olarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Vali Bektaş hastane inşaatındaki durmanın deprem ayracı yapılması için olduğunu belirterek, "Büyük binalarda artık deprem ayracı denilen bir Bina yapılmadan zemine seriliyor ve deprem oluyormuş, O malzeme Türkiye'de üretilen bir m; ., ; olmadığı için temini 5-6 ay gibi bir zaman alacak. Anlaşılan o olmadan da inşaatı yapmak mümkün ama Sağlık Bakanlığı razı olmamış. Doğrusu bizde razı değiliz. Yani müteahhidin teklifi istiyorsanız bunu beklemeyelim inşaata devam edelim istiyoruz bu olsun diyorsanız da inşaat 5-6 ay aksayacak.' Bakanlıkta 'Manisa birinci derecede deprem bölgesi olduğu çın biz ondan fedakarlık edemeyiz' demiş. 

Dolayısıyla o süreç bekleniyor. İnşatta bir iptal veya değişiklik söz konusu değil. Bu proje çok büyük bir proje. Önemli olan projenin eksiksiz ve en iyi şekilde yapılmasıdır. Yoksa inşaat 6 ay bir sene geç tamamlanmış çok da dert değil bu. 

Düşünün 50 sene 100 sene size hizmet edecek bir proje yapıyorsunuz. Burada yarın içinden çıkamayacağınız bir sorunla karşılaşmamak için temelinden çok sağlam yürümeniz lazım. Bu biraz gecikebilir bunlar olabilir" dedi. 


BEN İŞİN TEKNİK TARAFINI KONUŞURUM 


Vali Bektaş, bir gazetecinin "Hastane projesi 2010 yılında başlaması gerekiyordu ancak neredeyse 5 sene geçmesine ve hükümetin bu konuda vaadinin olmasına rağmen bir türlü başlamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "Ben işin teknik tarafını konuşuyorum. Bunlar, daha önceden verilmiş sözler ve bu sözlerin muhataplarıyla görüşeceksiniz. Ben o konulan ayracının bunlarda kullanılıp kullanılmadığının sorulması üzerine ise Vali Bektaş şu cevabı verdi: Bizim hastanelerimiz eski binalar. Ekleye men sağlık hizmetlerinde memnuniyette yapıyor. Bu deprem ayracı denilen teknoloji çok ileri bir teknoloji ben ilk kez duyuyorum. Şimdi bu standart bir konutta uygulanamıyor olabilir. Uygulanması maliyetini karşılayamıyor olabilir. Bilmiyorum bunu p-aştırmak lazım. Am siz 80-100-150 miveriyomz zaten. Vatandaş da aldığı bu hizmetten memnun ve mutlu. Ama biz ne istiyoruz, daha iyisi olsun. Dünya ölçeğinde başanlı tesislerimiz olsun. Yeni hastanelertesis kurarken titizlenmek. Kurarken çok fazla mesai ve vakit harcamak. Bütün seçenekleri sıkıntılan gdermek. Bunlar yapılmazsa sıkıntılar sonra ortaya çıksa ne olacak yapılan binayı mı yıkacaksınız. 

Onun için bu baştaki aksaklıklar her zaman olur." Bir gazetecinin "Hastane inşaatı önce pencereleri mezarlığa baktığı için ertelendi. 

Şimdi de deprem ayracı nedeniyle ertelendi. 4-5 ay sonra başka bir nedenle erteBektaş şunları söyledi: Tabi haklısınız bende gazeteci olsam aklıma bunlar gelir. Benim bildiğim projede bir takım sıkıntılar vardı. 


Son-An


Geri Dön