19 / 04 / 2024

Manisa Şehir Hastanesi'nin zemin betonu atıldı!

Manisa Şehir Hastanesi'nin zemin betonu atıldı!

Projede yapılan hatalar nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından inşaatı durdurulan ve konuyla ilgili bir çok spekülasyonun olmasına neden olan, 560 Şehir Hastanesi inşaatında ilerleme kaydedildi.




2014 yılı 30 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti tarafından miting alanlarında; hastane yapılacak, temeli atılacak, kısa sürede tamamlanacak, iş istihdamı sağlanacak vaatleri verilmiş, hatta seçim öncesi 1 Aralık 2013 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla kamu özel ortaklığıyla yapılacak olan 560 yataklı Şehir Hastanesinin temeli, görkemli bir tören ile atılmıştı. 



PROJE 13 KASIM 2014'TE DURDURULMUŞTU


Ancak 560 yataklı Manisa Şehir Hastanesinin yapımı 13 Kasım 2014'te ikinci kez başlamadan durdurulmuştu. Projenin durdurulma sebebi ise projede deprem ayracının olmaması idi. Sağlık Bakanlığı yüklenici firmadan projeye deprem ayracını eklemesi istedi. Firma geçen süreçte Bakanlığın ileri sürdüğü şartları yerine getirdi. Ve Deprem simülatörü alınmasını sağladı. Böylece hastane alanında çalışmalar yeniden başlatıldı. 



ZEMİN BETONU DA ATILDI 


Arsası, inşaatı, temeli, projesi adeta bir muammaya dönüşen 560 yataklı Şehir Hastanesi inşaat alanında projede eksik olan deprem simülatörü tamamlanınca inşaat çalışmalarına 21 Nisan 2015'te başlanmıştı. Ancak yinede inşaat çalışmaları ağır aksak yürüyordu. 

560 yataklı Eğitim Araştırma hastane inşaatında çalışmalar yüklenici firma tarafından hızlandırıldı. Hastane inşaat alanında, zemin etüt çalışmalarının ardından, zemin betonu da atıldı.



İNŞAAT 97 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE DEVAM EDİYOR 


Turgut Özal Mahallesi belediye eski şantiye alanı,  TOKİ  3 konutları alanı yakınında hizmet verccck olan hastanenin inşaatı 97 dönüm arazi üzerinde devam ediyor. Kapalı alanı 152 bin 692 metrekare olacak olan 560 yatak kapasiteli, Manisa Şehir Hastanesi 380 milyon TL'ye ihale edilmişti. 

Ancak projeye sonradan eklenen şartlar nedeniyle hastane inşaatının tamamlanmasının 480 milyon TL'yi bulacağı tahmin ediliyor. 



Manisa'da Denge



Geri Dön