25 / 04 / 2024

Manisa ve İzmir'e yeni RES projeleri inşa edilecek!

Manisa ve İzmir'e yeni RES projeleri inşa edilecek!

Bakanlar Kurulu’nun “acele kamulaştırma” kararı verdiği İzmir Kiraz ve Manisa Alaşehir İlçeleri’ni kapsayan yeni RES projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. Bakanlık, Alares Enerji Şirketi’nin yapacağı projenin imar planlarını onayladı.



 Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri ile gündemden düşmeyen İzmir’de yeni bir karar daha alındı.


Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz aylarda “acele kamulaştırma” kararı verdiği Manisa Alaşehir ve  İzmir  Kiraz ilçelerini kapsayan projeye bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. Bakanlık, plan yapma yetkisini kullanarak projenin enerji santrali, iletim hattı ve türbinlerin bulunduğu noktaları içeren planı kabul etti. Plan, il müdürlüğünde askıya çıkartıldı.

 

Alares Rüzgar Enerji Santrali Projesi’nin tamamen önünü açan ve tüm işlemleri tamamlayan bakanlık araziler hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından kamulaştırılan yerlerin planını yapmış oldu.  Buna göre Kiraz’ın Taşlıyatak, Kibar, İğdeli ve Doğancılar Köyleri ile Manisa Alaşehir’e bağlı Dağarlar Köyü’nde belirlenen araziler alınarak RES’e tahsis edildi.

 

AMERİKA’DA KONUT GİRİŞİMCİSİ

Bakanlığın onay verdiği Alares Rüzgar Enerji Şirketi’nin yetkililerinin en başında Bahtiyar Yurtoğlu geliyor. Amerika'da konut işleri ile uğraşan Türk girişimci Yurtoğlu, son zamanlarda enerji yatırımları ile dikkat çekiyor. Türklerin Amerika'da ev sahibi olması için çalışmalar yapan Yurtoğlu, "Türkleri evlendiren isim" olarak biliniyor. Bu kapsamda çeşitli projelerle gündeme gelen Yurtoğlu, enerji alanına yönelmişti.


Ege'de Son Söz


Geri Dön