24 / 04 / 2024

İzmir'e yeni spor tesisi inşa edilecek!

İzmir'e yeni spor tesisi inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemer İZBAN istasyonunun yanıbaşındaki 5 bin metrekarelik alana, "tam olimpik" yüzme havuzu inşa edecek. Tesis sualtı ragbisi ve sutopu maçlarına da ev sahipliği yapacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemer İZBAN istasyonu ve otobüs aktarma merkeziyle  Mustafa Kemal Atatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi arasındaki 5 bin metrekarelik alana Türkiye’nin en modern, her yaştan İzmirlinin yararlanabileceği spor tesisi inşa ediyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, önümüzdeki aylarda tesisin yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü ve Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki havuzun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı üçüncü yüzme havuzu hem bu sporla uğraşan çocukların ve gençlerin tesis ihtiyacını karşılayacak hem de yüzme öğrenmek isteyenlerin aktif şekilde kullanacağı yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Tesiste, spor salonu, dans salonu, pilates salonu, basın odası ve merkezi çepeçevre saran koşu parkuru bulunacak. Tesisin içinde kafeterya ve servis birimleri hizmet verirken, yarışmalardaki doping kontrolleri için bir de laboratuvar yer alacak.


Geri Dön