20 / 04 / 2024

Diyarbakır'da ilçelere spor tesisi inşa edilecek!

Diyarbakır'da ilçelere spor tesisi inşa edilecek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eğil, Çüngüş ve Kocaköy ilçelerine spor tesisi inşa edecek.



Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik arasında atılan imza ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eğil, Çüngüş ve Kocaköy ilçelerine spor tesisi inşa edecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan habere göre; gençlere spor yapabilme alanları oluşturmak için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın maddi desteğiyle Eğil, Çüngüş ve Kocaköy ilçelerine spor tesisi inşa edecek.

Kısa süre içerisinde inşa çalışmalarının başlayacağı Eğil ve Kocaköy ilçelerinde birer adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, soyunma odaları, tribün, çevre düzenlemesi ve aydınlatma yapılacak.

Çüngüş’e üstü kapalı halı sahası 

Çüngüş'ün hava koşullarını göz önüne alarak çalışan Büyükşehir Belediyesi, ilçeye üstü kapalı 1 adet nizami sentetik çim yüzeyli halı sahası, soyunma odaları, tribün, çevre düzenlemesi ve aydınlatma inşa edecek.

Herkese açık olacak 

Protokol gereğince tesislerin tamamlanmasıyla birlikte futbol sahalarının tribün önüne Spor Toto Teşkilat Başkanlığı reklam tabelaları yerleştirilecek. Spor Toto, ilçelerde inşa edilecek futbol sahalarında 10 yıl süre için yer alacak reklam tabelaları için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Katma Değer Vergisi (KDV) hariç 4 milyon 500 bin TL reklam bedeli ödeyecek. Anlaşma gereği 3 ilçede yapılacak spor tesisleri tüm halka açık olacak.

Diyarbakır için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön